مزایای مشاوره آنلاین چیست؟

مزایای مشاوره آنلاین
لوگو جوونه

نویسنده: جوونه

تاریخ: 4 دی 1402

آیا شما هم به گزینه مشاوره آنلاین روانشناسی فکر کردید؟ توی دنیای امروز با گسترش استفاده از اینترنت و بسترهای ارتباطی آنلاین، مشاوره های روانشناسی هم تونستن راه خودشون رو به این سمت باز کنن. حالا با وجود مشکلاتی مثل وقت کم، ترافیک های طولانی، نبود تراپیست ها و درمانگر های مجرب توی شهر یا نزدیکی شما، مشکلات شخصی با مشاوره روانشناسی حضوری و کلی دلایل دیگه، مشاوره آنلاین به یکی از گزینه های مراجع ها تبدیل شده.

اما برای کسایی که تازه میخوان به یک مشاوره آنلاین بپیوندن سوالات اساسی ای وجود داره؛ مشاوره آنلاین چیه؟ چطور و از کجا تراپیست آنلاینم رو پیدا کنم؟ مزایای مشاوره آنلاین نسبت به مشاوره حضوری چیه؟ چطور میتونم کیفیت جلسات مشاوره آنلاین رو افزایش بدم؟ و حتی اینکه آیا اصلا مشاوره آنلاین به اندازه مشاوره حضوری تاثیر گذاره؟ توی این مقاله از جوونه قراره به این سوالات پاسخ بدیم. با ادامه این مقاله همراه باشید و اگر هم سوالی براتون پیش امد و توی مقاله جوابتون رو پیدا نکردید میتونید برای ما سوالتون رو کامنت کنید یا حتی با پشتیبان های جوونه از طریق واتساپ (لوگو واتساپ پایین صفحه سمت چپ) در ارتباط باشید!

مشاوره آنلاین چیست؟

مشاوره آنلاین به رواندرمانی یا خدمات روانشناسی گفته میشه که از طریق اینترنت انجام می شود. برخلاف مشاوره حضوری، درمان آنلاین به شما این امکان را می‌دهد تا با استفاده از هر دستگاهی که به اینترنت متصل است، مانند رایانه، تبلت یا تلفن هوشمند، با یک درمانگر یا تراپیست متخصص ارتباط برقرار کنید. مشاوره روانشناسی آنلاین از زمان آغاز همه گیری کویید 19 محبوبیت بیشتری پیدا کرد و نشون داد که میتونه به عنوان جایگزینی برای مشاوره حضوری باشه.

مزایای مشاوره آنلاین نسبت به مشاوره حضوری چیست؟

مزایای مشاوره آنلاین نسبت به مشاوره حضوری چیست؟

دلایل زیادی وجود داره که مراجع ها ترجیح میدن به جای مشاوره حضوری از مشاوره آنلاین استفاده کنن. توی این قسمت از مقاله به برخی از مهم ترین مزایای مشاوره آنلاین خواهیم پرداخت:

بهترین گزینه برای مناطق دورافتاده و کم امکانات

یکی از مزایای مشاوره آنلاین دسترسی راحت برای افرادیه که توی مناطق روستایی یا کم امکانت زندگی می کنن. کسانی که در مناطق روستایی زندگی می‌کنن ممکنه به هیچ شکل دیگری از خدمات رواندرمانی دسترسی نداشته باشند زیرا کلینیک های روانشناسی در منطقه آنها کم است یا اصلاً وجود ندارد.

همچنین رانندگی در مسافت های طولانی و صرف زمان قابل توجه برای جستجوی درمان حضوری می تواند برای افرادی که به کمک نیاز دارند سنگین باشد. اگر دسترسی مطمئنی به اینترنت دارید، درمان آنلاین دسترسی نسبتاً سریع و آسانی را به شما می دهد که در غیر این صورت ممکن است به راحتی در دسترس شما نبوده باشه.

دسترسی راحت برای افراد با محدودیت های فیزیکی

از دیگر مزایای مشاوره آنلاین اینه که امکان دسترسی به افراد ناتوان یا محصور در خانه را فراهم می کنه. افرادی که به دلایل مختلف مانند بیماری جسمی یا روانی قادر به ترک خانه خود نیستن، درمان آنلاین را جایگزین مفیدی برای روان درمانی حضوری میدونن.

راحتی و مقرون به صرفه بودن

دسترسی به مشاوره آنلاین معمولاً مقرون به صرفه و راحت است. از آنجایی که شما به صورت آنلاین و در آسایش خانه خود در جلسات درمانی شرکت خواهید کرد، اغلب می تونید جلسات درمانی خود را برای زمان هایی که برای شما راحت تره برنامه ریزی کنید. همچنین تراپیست هایی که فقط مراجعان رو به صورت آنلاین درمان می کنند، احتمالاً هزینه های سربار کمتری مانند اجاره فضای اداری دارن. بنابراین، درمانگران آنلاین اغلب می توانند گزینه های درمانی مقرون به صرفه را برای کسانی که تحت پوشش بیمه درمانی نیستند، ارائه کنن.

بررسی هزینه‌های درمانی یک موسسه آمریکایی نشون داده که بسیاری از آمریکایی‌هایی که در حال حاضر تحت درمان هستن با مشکلات دسترسی به درمانگر یا هزینه‌های اضافی مرتبط با درمان مواجه هستن:

  • 31 درصد برای شرکت در جلسات خود باید هزینه مراقبت از کودک یا مراقبت بزرگسالان/سالمندان را بپردازند
  • 30 درصد با کمبود قرار ملاقات یا انعطاف پذیری درمانگر مواجه شده اند.
  • 27 درصد در یافتن یک متخصص سلامت روان مشکل داشته اند.

دسترسی بیشتر به درمانگران با رویکردهای درمانی مختلف

با افزایش استفاده از مشاوره آنلاین، پلتفرم های سلامت روان هم به وجود امدن که کارشون راحت تر کردن دسترسی افراد به رواندرمانگرهای مختلف هستش. به عنوان مثال جوونه به عنوان یک پلتفرم سلامت روان و با داشتن بیشتر از 50 متخصص سلامت روان با رویکردهای درمانی مختلف، خدمات مختلفی رو توی حوزه های روانشناسی به مراجع های خودش ارائه میده. اگر توی انتخاب تراپیست و رویکرد درمانی که مناسب شماست مشکل دارید، فرم های ارزیابی مخصوص شما طراحی شده و با پر کردنشون می تونید رویکرد درمانی و تراپیست مناسب خودتون رو پیدا کنید.

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

معایب مشاوره آنلاین به نسبت مشاوره حضوری چیست؟

تا الان فقط از مزایای مشاوره آنلاین صحبت کردیم. درسته که مزیت های درمان آنلاین انقدر زیاده که باعث شده افراد زیادی به جای مشاوره حضوری از اون استفاده کنن، اما گفتن بعضی از معایب مشاوره آنلاین هم خالی از لطف نیست:

1- مشکلات اینترنت:

درسته که رشد و گسترش استفاده از اینترنت باعث افزایش مشاوره های آنلاین شدن، اما متاسفانه بعضی افراد به دلیل عدم دسترسی به اینترنت یا کم بودن سرعت اینترنت باعث میشه مشاوره آنلاین کیفیت لازم رو نداشته باشه. پس عدم برخورداری از اینترنت با سرعت مناسب برای برقراری ارتباط ویدیویی میتونه یکی از معایب مشاوره آنلاین باشه.

2- عدم رعایت استاندارد برگزاری جلسه آنلاین

با اینکه قبل از برگزاری جلسات مشاوره آنلاین نکات به مراجع ها گفته میشه اما ممکنه به خاطر عدم رعایتشون درمانگر نتونه تسلط مناسبی به زبان بدن مراجع داشته باشه. پس یکی دیگر از معایب مشاوره آنلاین میتونه عدم رعایت استاندارهای برگزاری جلسات مشاوره آنلاین باشه. اما نگران این مورد نباشید چون هم قبل از برگزاری جلسات این استاندارها گفته میشن و هم ما در ادامه مقاله 6 راهکار افزایش کیفیت جلسات مشاوره آنلاین رو توضیح میدیم.

3- رعایت حریم خصوصی

با اینکه نمیشه گفت رعایت رازداری و حریم خصوصی میتونه یکی معایب مشاوره آنلاین باشه، چون دقیقا مثل مشاوره حضوری، رابطه درمانگر و مراجع و رعایت راز داری و حریم خصوص ب قراره، اما بعضی ها نگرانی از فاش شدن اطلاعاتشون توی جلسات آنلاین به دلایل مختلفی از جمله هک! و … دارن. پس ما توی معایب دسته بندی کریم این موضوع رو.

آیا مشاوره آنلاین به اندازه مشاوره حضوری موثر است؟

تحقیقات نشون داده درمان آنلاین میتونه به اندازه همون درمان حضوری موثر باشه. یک تحقیق دیگر همچنین نشون داده که درمان شناختی رفتاری آنلاین (CBT) به اندازه درمان حضوری در درمان افسردگی متوسط مؤثر است.
بررسی دیگری نشان داده که مشاوره آنلاین به همان اندازه به عنوان یک درمان چهره به چهره برای اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب فراگیر مؤثر است. حتی نشان داده شده است که درمان آنلاین در کاهش رفتارهای قمار مشکل ساز موثر است.

اگر براتون سواله که چه تحقیقاتی؟ اسم مقالات رو براتون همین زیر میزاریم تا اگر علاقه مند بودید برید بخونید:

Pescatello MS, Pedersen TR, Baldwin SA. Treatment engagement and effectiveness of an internet-delivered cognitive behavioral therapy program at a university counseling center. Psychother Res. 2021;31(5):656-667. doi:10.1080/10503307.2020.1822559

Luo C, Sanger N, Singhal N, et al. A comparison of electronically-delivered and face to face cognitive behavioural therapies in depressive disorders: A systematic review and meta-analysis. EClinicalMedicine. 2020;24:100442. doi:10.1016/j.eclinm.2020.100442

Andrews G, Basu A, Cuijpers P, et al. Computer therapy for the anxiety and depression disorders is effective, acceptable and practical health care: An updated meta-analysis. J Anxiety Disord. 2018;55:70-78. doi:10.1016/j.janxdis.2018.01.001

van der Maas M, Shi J, Elton-Marshall T, et al. Internet-based interventions for problem gambling: Scoping review. JMIR Ment Health. 2019;6(1):e65. doi:10.2196/mental.9419

5 راهکار افزایش کیفیت جلسات مشاوره آنلاین

5 راهکار افزایش کیفیت جلسات مشاوره آنلاین

با رعایت نکاتی توی ادامه میگیم، هم میتونید کیفیت جلسات مشاوره آنلاین رو افزایش بدید و هم مطمئن باشید جلسات رواندرمانیتون میتونه به اندازه جلسات حضوری موثر باشه:

بررسی اتصال اینترنت

قبل از برگزاری جلسه مشاوره، برای افزایش کیفیت جلسات مشاوره آنلاین خودتون حتما سرعت و همینطور حجم اینترنتتون رو چک کنید تا در حین برگزاری براتون مشکلی پیش نیاد و تمرکزتون به هم نخوره.

حضور در اتاقی خلوت

حتما در حین جلسه توی اتاق یا جایی باشید که جز خودتون کسی اونجا نباشه. اگر فرزند دارید یا حتی اگر حیوان خانگی دارید هم از عدم حضورشون توی محیطی که دارید جلسه رو برگزار می کنید مطمئن باشید. در واقع جایی باش که احساس راحتی و امنیت کنی و بتونی با خیال راحت با درمانگرت صحبت کنی.

اطلاع به خانواده یا کسانی که توی خانه هستند

در صورت نیاز حتما قبل از برگزاری جلسه مشاوره ، به خانواده یا اهالی خانه اطلاع بده که قراره جلسه داشته باشی تا فضای لازم و مناسب رو در اختیارت بزارن.

آن تایم باش!

حتما سر ساعتی که مقرر کردید توی جلسه حضور داشته باشید تا هم خودتون در حین جلسه دغدغه ذهنی دیر کردن رو نداشته باشید و هم جلسه به صورت کامل برگزار بشه.

توی حالت مناسب بشین

حتما و حتما روی صندلی بشین و گوشی یا لپ تاپ خودت رو روبروی خودت توی جای ثابت بزار تا درمانگر بتونه شما رو درست ببینه. به هیچ وجه گوشی ، تبلت یا لپ تاپت رو توی دستت نگه ندار.

کلام آخر

با بررسی مزایای مشاوره آنلاین و همینطور معایب مشاوره آنلاین فهمیدیم که مشاوره روانشناسی آنلاین هم میتونه به اندازه مشاوره حضوری برای شما مفید باشه. حتی مشاوره آنلاین میتونه مزایایی رو به شما ارائه بده که مشاوره حضوری نمیتونه. اگر نکات و استاندارهای برگزاری جلسات رو رعایت کنیم میتونیم کیفیت جلساتمون رو به شدت افزایش بدیم و بهترین نتیجه رو بگیریم.

امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده رو کرده باشید. اگر سوالی ذهن شما رو درگیر کرده لطفا دریغ نکنید و حتما بپرسید. اگر توی کامنت ها راحت نبودید میتونید از طریق واتساپ یا اینستاگرام با ما در ارتباط باشید. همچنین لینک زیر هم یه مقاله ایه (انگلیسی زبان) که میتونید برای افزایش اطلاعات خودتون در مورد مشاوره انلاین بخونید:

The Pros and Cons of Online Therapy

دنبال تراپیست میگردی؟

ما کمکت می‌کنیم که با توجه به نیازت، متخصصی که دنبالشی رو پیدا کنی. فقط کافیه فرم زیر رو پر کنی!

مجله جوونه

مجله جوونه، یادگیری بی حد و مرز

Line
دیدگاه خود را بنویسید