18 دی 1402

شاخه:

نگاهی دقیق به افسردگی در زنان خانه دار

شاخه:

افسردگی در زنان خانه دار

نقش مراقبت از خانواده همیشه روی دوش خانم‌های خانه دار بوده و بعضی وقت‌ها در راستای انجام این وظیفه ممکنه زنان با مشکلات روانی متعددی روبه‌رو شوند. افسردگی در زنان خانه دار مسئله بسیار مهمیه که می­تواند کانون خانواده را تحت تأثیر قرار دهد و مشکلات گوناگونی را برای تمامی افراد خانواده به وجود آورد. حتی می‌توانیم بگوییم معمولاً خانم‌ها بیشتر از مردان دچار افسردگی می‌شوند.

افسردگی به دلایل مختلفی از جمله فشارهای اجتماعی و هورمون‌های تولید مثل اتفاق می‌افتد. زنان همواره در تلاش هستند تا یک مادر، همسر و معلم خوب برای اعضای خانواده خود باشند و این مسئله فشارهای روانی زیادی را به آن‌ها وارد می‌کند. اگر می‌خواهید بیشتر با افسردگی در زنان خانه دار و علل آن آشنا شوید، بهتر است در ادامه با ما همراه باشید.

افسردگی چیست؟

در ابتدا بهتر است شما را بیشتر با اختلال افسردگی آشنا کنیم. افسردگی به اختلالی خلقی گفته می‌شود که طی آن فرد غم، ناامیدی، اندوه و درماندگی زیادی را تجربه می‌کند. در این اختلال ممکن است فرد بیمار خود را بی‌ارزش بداند و از زندگی خود احساس نارضایتی داشته باشد. افسردگی دارای شدت‌های متفاوتی است. معمولاً در افراد مختلف افسردگی به شکل­ های خفیف، متوسط یا  شدید خود را نشان می‌دهد.

تقریباً تمام افراد در زندگی خود احساس افسردگی دوره‌ای را داشته‌اند. این احساس ممکن است به علت بالا و پایین شدن هورمون‌ها، خستگی و… رخ دهد. زمانی این مشکل جدی می‌شود که پس از گذشت چند روز همچنان احساس غم یا ناراحتی با فرد همراه باشد. در برخی مواقع حتی ممکن است فرد بیمار به حدی از زندگی خود ناراضی باشد که دست به خودکشی بزند؛ بنابراین دقت داشته باشید که افسردگی در زنان خانه دار یک مشکل بسیار جدی است که باید در سریع‌ترین زمان درمان شود.

دلایل افسردگی در زنان خانه دار

دلایل افسردگی در زنان خانه دار

حال ممکن است با خود بپرسید چرا زنان خانه دار دچار افسردگی می‌شوند؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم این مسئله ممکن است به دلایل متعددی رخ دهد و به میزان زیادی باعث آزار فرد بیمار شود. متخصصان باید با بررسی زندگی فرد، منبع افسردگی را پیدا کرده و برای درمان اقدام کنند. در ادامه مهم‌ترین دلایل افسردگی در زنان خانه دار را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

زندگی روزمره و یکنواخت

یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به افسردگی در بانوان خانه دار، زندگی یکنواخت و روزمره آن‌ها است. این افراد اغلب از صبح تا شب مشغول به تمیز کردن خانه، پخت‌وپز، مراقبت از کودکان و… هستند. همین مسئله موجب می‌شود تا زندگی یکنواختی را تجربه کنند. این یکنواخت بودن فشارهای متعددی را به بانوان وارد می‌کند که در برخی مواقع خود را به شکل افسردگی نشان می‌دهد.

نداشتن برنامه ریزی روزانه یا هفتگی

یکی از دلایل افسردگی در زنان خانه دار عدم استفاده از یک برنامه روزانه و هفتگی دقیق است. برنامه ریزی به زندگی شما معنا و مفهوم تازه‌ای می‌بخشد. در واقع شما می‌توانید با انجام برنامه‌های خود احساس رضایت بیشتری از زندگی‌تان داشته باشید؛ بنابراین همواره برنامه ریزی کردن را جدی بگیرید. برای این کار می‌توانید از یک تخته وایت برد یا یک دفترچه یادداشت کمک بگیرید.

تنها ماندن در خانه

دلیل مهم دیگری که زنان خانه دار را دچار افسردگی می‌کند، تنها ماندن آن‌ها در طول روز است. معمولاً مردان در طول روز در محل کار خود حضور دارند و کودکان نیز به مدرسه می‌روند. در این زمان زنان اغلب در خانه تنها هستند و تنهایی زیاد باعث ایجاد افسردگی در آن‌ها می‌شود. برای جلوگیری از احساس افسردگی در این زمان­ها می‌توانید به کلاس‌های ورزشی بروید و وقت خود را در جایی غیر از خانه بگذرانید.

عدم توانایی در جهت دادن به مسائل شخصی

در برخی مواقع به عنوان یک زن ممکن است نتوانید در مسائل شخصی برای خود تصمیم مشخصی بگیرید و این مسئله به شدت روی روحیه شما اثر منفی بگذارد و حتی ممکن است دچار افسردگی شدید شوید. بهترین کار در این زمان صحبت با شریک زندگی یا یک مشاور آگاه است؛ بنابراین دقت داشته باشید پیش از تشدید علائم افسردگی حتماً خود را درمان کنید.

مهم‌ترین علائم افسردگی در زنان خانه دار

مهم‌ترین علائم افسردگی در زنان خانه دار

با شناخت علائم افسردگی در زنان خانه دار می‌توانید هرچه سریع‌تر نسبت به درمان اقدام کنید. عدم توجه به این علائم باعث تشدید آن‌ها می‌شود و زندگی را به کام شما و اعضای خانواده­تان تلخ می‌کند. به هیچ عنوان از درمان‌های خودسرانه استفاده نکنید و حتماً از پزشکان متخصص برای درمان خود کمک بگیرید. در ادامه مهم‌ترین علائم افسردگی در زنان خانه دار را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

احساس پوچی شدید

یکی از مهم‌ترین علائم افسردگی در زنان خانه دار، احساس پوچی شدید است. در این زمان فرد احساس بی‌ارزشی می‌کند و هدف زندگی خود را نمی‌داند. در برخی مواقع ممکن است این احساس به حدی شدید باشد که فرد برای خلاص شدن از آن دست به خودکشی بزند؛ به همین دلیل است که باید هرچه سریع‌تر اقدام به درمان کرد.

ناراحتی به همراه تمایل به گوشه گیری

از دیگر علائم افسردگی در زنان خانه دار می‌توان به ناراحتی زیاد آن‌ها اشاره کرد. در این زمان فرد همواره احساس ناراحتی و غم دارد و نمی‌تواند خود را از این حالت نجات دهد. در برخی موارد حتی ممکن است فرد بیمار اقدام به گوشه گیری کرده و از حضور در جمع خانواده خود اجتناب کند. معمولاً این افراد در جمع احساس ناراحتی بیشتری می‌کنند.

بدبین بودن نسبت به تمامی مسائل

یکی دیگر از مهم‌ترین علائم افسردگی در زنان خانه دار، بدبین شدن آن‌ها نسبت به مسائل مختلف است. این افراد نمی‌توانند هیچ جنبه مثبتی در مسائل مختلف پیدا کنند و همواره در توهم منفی بودن اوضاع هستند. همین مسئله باعث افزایش تنش میان آن‌ها و اعضای خانواده­شان می‌شود.

افزایش یا کاهش شدید وزن

افزایش یا کاهش وزن مسئله‌ای است که در پی پرخوری شدید عصبی یا نداشتن اشتها ایجاد می‌شود؛ چراکه این علامت خود را در هر فرد به شکلی نشان می‌دهد. اگر فرد بیمار دچار پرخوری عصبی باشد، زمانی که احساس ناراحتی یا غم می‌کند، غذای زیادی می‌خورد و همین مسئله باعث افزایش وزن او می‌شود. در نقطه مقابل برخی بانوان در زمان ناراحتی اشتهای خود را از دست می‌دهند و کاهش وزن شدیدی را تجربه می‌کنند.

خوابیدن بیش از حد

علامت دیگر افسردگی در زنان خانه دار این است که معمولاً بیشتر از سایر افراد می‌خوابند. این مسئله به این علت است که فرد بیمار با خوابیدن قصد فرار از مشکلات و ناراحتی­ها را دارد و خوابیدن به او کمک می‌کند تا مدت زمانی را در آرامش بگذارند. در صورتی که فرد بیش از حد نرمال بخوابد، ممکن است به افسردگی مبتلا شده باشد و باید برای درمان خود اقدام کند.

افزایش افکار خودکشی و اقدام به خودکشی

بانوانی که دچار افسردگی هستند، همواره با افکار خودکشی دست و پنجه نرم می‌کنند. این افراد هیچ دلیل مناسبی برای زندگی خود ندارند و در این فکر هستند که با خودکشی می‌توانند به آرامش برسند و زندگی خود را از حالت پوچی درآورند. در برخی مواقع که افسردگی فرد بسیار شدید باشد، ممکن است اقدام به خودکشی نیز بکند. در این زمان این افراد حتماً باید از متخصصان حرفه‌ای برای درمان کمک بگیرند.

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری...

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری...

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

درخواست مشاوره آنلاین روانشناسی جوونه

انواع افسردگی در بانوان خانه دار

افسردگی در زنان خانه دار اشکال متعددی دارد. در برخی مواقع این اختلال گذرا است و به علت تغییر هورمون‌ها اتفاق می‌افتد. با شناخت انواع مختلف افسردگی می‌توانید خود را در سریع‌ترین زمان درمان کنید. در ادامه برخی از انواع افسردگی در زنان را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1- افسردگی پیش از قاعدگی: برخی از بانوان ممکن است چند روز پیش از قاعدگی بدخلق شوند و احساس ناراحتی شدیدی را تجربه کنند. این مسئله بسیار رایج بوده و نیازی به نگرانی نیست. شما می‌توانید با مصرف دم‌نوش‌های آرامش بخش تحریک پذیری پیش از قاعدگی را کنترل کنید.

2- افسردگی پس از زایمان: اغلب بانوان پس از زایمان دچار افسردگی می‌شوند. این مسئله به این علت است که آن‌ها مجبورند مدت زمان زیادی را صرف فرزند خود کنند و نمی‌توانند به خودشان رسیدگی کنند. این افسردگی معمولاً تا دو الی سه هفته پس از زایمان ادامه پیدا می‌کند.

3- افسردگی پیش از یائسگی: در برخی مواقع ممکن است بانوان افسردگی پیش از یائسگی را تجربه کنند. این افسردگی اغلب به علت تغییر سطح هورمون‌ها رخ می‌دهد. این افراد دچار علائمی از قبیل ناراحتی، بد خلقی، مشکلات خواب و گر گرفتگی می­ شوند. برای درمان این افسردگی بهتر است از یک متخصص حرفه‌ای کمک بگیرید.

روش‌های درمان افسردگی در زنان خانه دار

روش‌های درمان افسردگی در زنان خانه دار

روش‌های مختلفی برای درمان افسردگی در زنان خانه دار وجود دارد. اغلب افراد بر این تصور هستند که تنها با استفاده از روش‌های دارویی می‌توانند افسردگی خود را درمان کنند؛ اما باید به شما بگوییم که اصلاً این‌چنین نیست و شما می‌توانید به راحتی از طریق روش‌های خانگی نیز افسردگی خود را درمان کنید. از جمله مهم‌ترین روش‌های درمان افسردگی که خانم­های خانه دار می‌توانند از آن‌ها کمک بگیرند، به موارد زیر می ­توان اشاره کرد:

تجدید نظر در تعریف خانه دار بودن

تعداد زیادی از افراد بر این باور هستند که خانه دار بودن به این معنا است که زنان تنها به امور خانه رسیدگی کنند و همواره در حال فداکاری باشند. آن‌ها تصور می­کنند که زنان خانه دار هیچ حقی برای رسیدگی به امور شخصی خود ندارند و در نتیجه به‌مرورزمان دچار افسردگی می‌شوند. برای جلوگیری از ابتلا به افسردگی بهتر است بدانید که شما باید مدت زمانی از شبانه روز را به خودتان اختصاص دهید و تنها به دنبال انجام امور خانه و حل مشکلات بقیه نباشید.

یک سرگرمی برای خود درست کنید

روش بعدی برای جلوگیری از افسردگی در زنان خانه دار، داشتن یک سرگرمی است. فرقی نمی‌کند که این سرگرمی چه چیزی باشد. سعی کنید در طول روز زمانی را به انجام کارهایی که دوست دارید، اختصاص دهید. به عنوان نمونه به خرید بروید یا یک مهارت جدید یاد بگیرید. همچنین می‌توانید با دوستانتان وقت بگذرانید و با آن‌ها به رستوران مورد علاقه‌تان بروید.

سعی کنید کتاب بخوانید

خواندن کتاب یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از افسردگی است. کتاب‌های خوب می‌توانند سطح استرس شما را کاهش دهند و انرژی مثبت زیادی را در شما به وجود آورند. سعی کنید در طول شبانه روز حداقل 6 دقیقه کتاب بخوانید. بر اساس تحقیقات انجام شده با خواندن کتاب می‌توانید سطح استرس خود را به میزان 60 درصد کاهش دهید. این مسئله به این علت است که خواندن کتاب ضربان قلب و تنش‌های عضلانی شما را به میزان زیادی کاهش می‌دهد.

در طول روز ورزش و پیاده روی داشته باشید

یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از ابتلا به افسردگی در زنان خانه دار انجام ورزش روزانه است. فرقی نمی‌کند که به یک باشگاه ورزشی بروید یا تنها مدت زمان کوتاهی را به پیاده روی بپردازید. با ورزش کردن به خودتان نشان می‌دهید که با ارزش هستید و بدنتان اهمیت زیادی برای شما دارد. پیاده روی کردن در طول روز به میزان زیادی عزت نفس شما را بهبود می‌بخشد و خستگی‌های روحی‌تان را از بین می‌برد. دقت داشته باشید که افرادی که فعالیت فیزیکی بیشتری دارند، کمتر دچار افسردگی می‌شوند.

دایره ارتباطات خود را گسترش دهید

تنها بودن برای مدت طولانی باعث ایجاد افسردگی در زنان خانه دار می‌شود؛ به همین علت بهتر است دایره ارتباطات اجتماعی خود را افزایش دهید. سعی کنید در طول روز با افراد مختلف معاشرت داشته باشید. برقراری روابط سالم با دوستان، آشنایان و اعضای خانواده به شما کمک می‌کند تا مبتلا به افسردگی نشوید. اگر دوستان زیادی ندارید، بهتر است با مراجعه به روانپزشک و معاشرت با او افسردگی خود را درمان کنید.

مراجعه به روانپزشک و تراپیست

از دیگر روش‌های درمان افسردگی می‌توان به مراجعه به روانپزشک و تراپیست اشاره کرد. اگر تمامی روش‌های بالا را امتحان کردید؛ اما هنوز هم احساس پوچی و ناراحتی می‌کنید، بهتر است از یک متخصص حرفه‌ای کمک بگیرید. این افراد می‌توانند با گوش دادن به حرف‌های شما ریشه مشکلاتتان را پیدا کنند و در کمترین زمان ممکن به درمان شما بپردازند.

جوونه، پلتفرمی برای ارتقای سلامت روان و بهبود حال درونی آدماست. ما با گروهی از درمانگران متخصص و همدل، انواع مختلفی از خدمات مشاوره روانشناسی آنلاین رو ارائه می‌کنیم و برای حال خوب همراهانمون تلاش می‌کنیم.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم افسردگی در زنان خانه دار و علائم آن را مورد بررسی قرار دهیم. در برخی مواقع ممکن است بانوان خانه دار دچار اختلال افسردگی شوند. این مسئله به این علت است که این افراد در طول روز تنها بوده و از طرفی برای امور مربوط به خود وقت نمی­گذارند. برای جلوگیری از ابتلا به افسردگی بهتر است مدت زمانی را به خود اختصاص دهید.

سعی کنید ورزش کرده یا به پیاده روی بروید. همچنین یادگیری یک مهارت جدید یا خواندن کتاب نیز به شما کمک می‌کند. در صورتی که از طریق این روش‌ها درمان نشدید، بهتر است از تراپیست ­های متخصص کمک بگیرید. جوونه با بیش از 50 درمانگر متخصص با رویکردهای درمانی متفاوت در این راه در کنار شماست!

همچنین برای مطالعه بیشتر در مورد افسردگی در زنان خانه دار می توانید به منابع زیر مراجعه کنید:

Depression and Its Prevalence Amongst Housewives

Mental Health States of Housewives

تازه ترین برگ های جوونه

تازه ترین برگ های جوونه

  • آشنایی با درمانگر جنسی یا سکس تراپیست
    29 آبان 1403

    گاهی در روابط عاطفی و جنسی، چالش‌ها و مسائلی به وجود می‌آید که ممکن است نتوانیم به تنهایی آن‌ها را حل کنیم. این مسائل می‌توانند از اضطراب‌ها و استرس‌های شخصی گرفته تا اختلافات در رابطه و نارضایتی‌های جنسی باشند.

  • عبور از شرایط سخت و بحرانی
    27 آبان 1403

    اگه برای شما هم این سوال ها مطرحه که اصلا به چه شرایطی شرایط بحرانی میگن و ویژگی هاش چیه؟ بهتره تو شرایط بحرانی چه کارهایی انجام بدیم که آسیب بیشتری به سلامت روانمون نزنیم؟ افراد در شرایط بحرانی

  • آستانه تحمل و راه های افزایش آستانه تحمل
    25 آبان 1403

    آیا شما هم جزو افرادی هستید که  وقتی از کسی دلخور میشید ناراحتی ها  و کدورت ها رو در خودتون میریزید؟ شما چقدر خودتون رو توانمند در پذیرش و سازگاری با دیگران و عقاید متفاوتشون ارزیابی میکنید؟ تا چه

  • آشنایی با درمانگر جنسی یا سکس تراپیست
    29 آبان 1403

    گاهی در روابط عاطفی و جنسی، چالش‌ها و مسائلی به وجود می‌آید که ممکن است نتوانیم به تنهایی آن‌ها را حل کنیم. این مسائل می‌توانند از اضطراب‌ها و استرس‌های شخصی گرفته تا اختلافات در رابطه و نارضایتی‌های جنسی باشند.

  • عبور از شرایط سخت و بحرانی
    27 آبان 1403

    اگه برای شما هم این سوال ها مطرحه که اصلا به چه شرایطی شرایط بحرانی میگن و ویژگی هاش چیه؟ بهتره تو شرایط بحرانی چه کارهایی انجام بدیم که آسیب بیشتری به سلامت روانمون نزنیم؟ افراد در شرایط بحرانی

  • آستانه تحمل و راه های افزایش آستانه تحمل
    25 آبان 1403

    آیا شما هم جزو افرادی هستید که  وقتی از کسی دلخور میشید ناراحتی ها  و کدورت ها رو در خودتون میریزید؟ شما چقدر خودتون رو توانمند در پذیرش و سازگاری با دیگران و عقاید متفاوتشون ارزیابی میکنید؟ تا چه

دیدگاه خود را بنویسید