24 اسفند 1401

شاخه:

رابطه اضطراب و عصبانیت

شاخه:

رابطه اضطراب و عصبانیت

رابطه اضطراب و عصبانیت، رابطه‌ای است که از آن بی‌اطلاعیم و همیشه در زندگی به دنبال مقصر آن می‌گردیم که رابطه مستقیمی با سلامتی و کیفیت زندگی ما دارد. رابطه اضطراب و عصبانیت از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که می‌تواند زندگی شما را دگرگون سازد.

با شناخت و آشنایی با راه‌های کاهش استرس می‌توان کیفیت زندگی را افزایش داد و حتی به سلامتی خود هم کمک کرد. چرا که اضطراب می‌تواند در سلامت روانی، جسمی و حتی روان افراد آسیب‌های بسیار جدی وارد کند. با این مقاله از ما همراه باشید تا بدانید که چرا استرس و عصبانیت بر سلامت افراد تاثیر می‌گذارد؟ حتما این موضوع را جدی بگیرید.

برخی مواقع، ترس از مشکلات زندگی سبب می‌شود در زندگی بیشتر احساس خطر کنیم. این خطر به معنای وجود یک مشکل جدی است یا یک بیماری سخت یا ناگهانی باعث اضطراب در افراد می شود. از این رو ممکن است به شدت به خود و به دیگران و حتی به سلامتی خود آسیب بزنیم. رابطه اضطراب و عصبانیت نیز از این قضیه مستثنی نیست و سبب بروز مشکلاتی می‌شود که می‌تواند سلامت روان ما را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به برخی دلایل اضطراب و عصبانیت و راهکارهای درمان آن می‌پردازیم. همچنین اگر فکر میکنید که میزان تجربه این احساسات در شما زیاد است خوب است که از مشاوره و روانشناسی آنلاین یا حضوری بهره ببرید.

رابطه اضطراب و عصبانیت چیست؟

رابطه اضطراب و عصبانیت، مانند رابطه بین ‌اختلال‌های اضطرابی و افسردگی است که قبلا نیز در مقالات زیادی بررسی‌شده‌است. بسیاری از اوقات، هنگامی که مردم در مورد روابط استرس‌زا و یا اضطراب سخن می‌گویند، در واقع در مورد بیماری‌ها و اختلالاتی که باعث آسیب به سلامتی فرد می‌شوند، سخن به میان می‌آورند. خشم و اختلال تنشی پس از یک شکست عاطفی نیز احتمالا با بیماری‌ها و اختلالاتی مرتبط است که استرس را افزایش می‌دهند.

اگر شما هم در مورد رابطه اضطراب و خشم می خواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید، ما در این مقاله، نکاتی در مورد رابطه اضطراب و خشم (اضطراب به عنوان یک جزء طبیعی در زندگی و اضطراب به عنوان یک مولفه مخرب در زندگی) را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید. بسیاری از کارشناسان بهداشت، اضطراب را با اختلالات اضطرابی همانند هراس و اختلال اضطراب فراگیر (GAD) یکی می‌دانند. اضطراب می‌تواند در اثر آسیب‌پذیری عاطفی ایجاد گردد، همچنین می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. هم خشم و هم اضطراب می‌توانند عامل مهمی در زمینه ابتلا به بیماری های روانی جدی تر شوند که اگر در زندگی روزمره بر آن غلبه نکنید، سبب شکست در زندگی می شوند.

مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله “آشنایی با انواع اضطراب و راه های درمانی آن” را بخوانید! 

درمان استرس و عصبانیت

درمان استرس و عصبانیت

در اغلب مواقع درمان استرس و عصبانیت در کوتاه مدت موثر نیست و ممکن است این وضعیت به درمان‌های طولانی‌ مدت‌تری نیاز داشته‌باشد. روش‌هایی که در ادامه معرفی خواهند شد ممکن است برای مدیریت خشم در شرایط استرس‌زا و حتی در حال بهبود به‌کار گرفته‌شوند. خشم هم مانند هر احساس دیگری در زندگی، ممکن است ازکنترل خارج شود، اما با این حال، شما نباید اجازه دهید خشم به احساسات دیگری تبدیل شود. خشم هم مثل احساس ناراحتی می‌تواند در طول زمان به شکل پایدار، تغییر شکل و با درمان‌های رفتاری به سمت بهتری سوق پیدا کند.

این بخش از نوشته برگرفته از صحبت‌های‌ Dr. Daniel Gerbson (روانشناس بالینی) است. او می‌گوید احساس خشم به‌عنوان چیزی که باید مدیریت شود، بخشی طبیعی از این فرایند و درمان آن کاهش استرس است. مهار خشم در بعضی موارد، می‌تواند با کمی مکث، واکنش طبیعی بدن را تحریک‌کند که به حفظ آرامش شما کمک خواهد کرد. در موارد دوم، باید از آن اجتناب‌کنیم. عصبانیت و خشم در زمان‌های مختلف شدت متفاوتی پیدا می‌کنند. بعضی از افراد ممکن است از لحاظ روانی حساس‌تر‌باشند. درمقابل، تعدادی دیگر ممکن است کنترل کمتری بر احساس خود داشته باشند.

مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله “اختلال اضطراب عصبی و تاثیر آن بر زندگی افراد” را بخوانید! 

راهکارهای درمان خشم و عصبانیت

راهکارهای درمان خشم و عصبانیت

آیا وقتی کسی در ترافیک حرف شما را قطع می کند، عصبانی می شوید؟ آیا وقتی فرزندتان از همکاری امتناع می کند فشار خون شما بالا می رود؟ آیا به سرعت انتقاد می کنید و بعداً از این کار پشیمان می شوید؟ اگر چنین است، شما تنها نیستید.

هر کسی هر از گاهی خشم را تجربه می کند. خشم یک احساس طبیعی و حتی سالم است. مانند همه احساسات، به ما بینشی می دهد که چگونه یک رویداد را درک کنیم. اما مهم است که با آن به شیوه ای مثبت برخورد کنید. خشم کنترل نشده می تواند بر سلامت و روابط شما تأثیر بگذارد. اگر اغلب احساس عصبانیت می‌کنید، یا اگر این احساسات باعث ایجاد مشکلاتی در خانه یا محل کارتان می‌شود، در اینجا هفت نکته برای درمان استرس و عصبانیت وجود دارد که به شما کمک می‌کند کنترل خود را دوباره به دست آورید:

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری...

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری...

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

درخواست مشاوره آنلاین روانشناسی جوونه

1- قبل از صحبت کردن فکر کنید.

یکی از بهترین تاکتیک ها برای درمان استرس و عصبانیت این است که قبل از واکنش کمی مکث کنید. اگر قلبتان می تپد و می خواهید سر دوست، یکی از اعضای خانواده یا مردی که در ترافیک جلوی شما ایستاده است، فریاد بزنید، سکوت کنید. یک نفسی بگیرید و تا 10 بشمارید. هر کاری که لازم است انجام دهید تا از سرزنش کردن و گفتن یا انجام کاری که پشیمان می شوید اجتناب کنید.

2- هنگامی که آرام شدید، آنچه باعث ناراحتی شما شده است را بیان کنید.

در پاسخ به اتفاقی که افتاده چه احساسی درست تر است؟ احساس عمیق تر را شناسایی کنید. شاید شما احساس بی اهمیتی کنید زیرا همسرتان بعد از اینکه شام را درست کردید به تمیز کردن آشپزخانه کمک نکرد. یا احساس می کنید مورد استفاده قرار گرفته اید زیرا پسرتان ماشین شما را قرض گرفته و با یک باک بنزین تقریباً خالی آن را پس داده است.

با استفاده از عبارت «من» به طور واضح و مستقیم به موقعیت و شخص خطاب کنید. به عنوان مثال، بگویید: “از این که من را بدون بنزین کافی رها کردی تا به سر کار برسم ناراحت هستم” یا “وقتی برای تهیه غذا شروع به کار می کنم، ناراحت می شوم و بعد از آن به تمیز کردن کمک نمی کنی.”

برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میشود بلاگ «راه های مدیریت خشم» را بخوانید.

3- از شوخ طبعی برای رهایی از تنش استفاده کنید.

شوخ طبعی می تواند به رهایی از تنش کمک کند. از طنز استفاده کنید تا به شما کمک کند با چیزی که شما را عصبانی می کند روبرو شوید. به خاطر انتظارات غیرواقع بینانه ای که در مورد اینکه اوضاع چگونه باید پیش برود، به خودتان بخندید. به خودتان بخندید اما از طعنه پرهیز کنید. سعی کنید از حالت تهاجمی بیرون بیایید.

4- تایم اوت بگیرید

تایم اوت فقط برای بچه ها نیست. خودآگاهی در مورد سطح انرژی خود مفید است تا بتوانید به نیازهای خود رسیدگی کنید و بهترین باشید. در ساعاتی از روز که معمولا استرس زا هستند، به خود استراحت دهید. چند لحظه سکوت ممکن است به شما کمک کند که آمادگی بیشتری داشته باشید تا بدون عصبانی شدن از عهده کارهای پیش رو برآیید.

راهکارهای درمان خشم و عصبانیت

5- ورزش کنید

فعالیت بدنی می تواند به کاهش استرس که می تواند باعث عصبانیت شما شود، کمک کند. ورزش اغلب برای بهبود خلق و خو تجویز می شود. اندورفین های تولید شده از فعالیت بدنی، جذب کننده های طبیعی و کاهش دهنده استرس هستند. اگر احساس می‌کنید عصبانیت‌ شما در حال اوج گیری است، به پیاده‌روی یا دویدن سریع بروید یا مدتی را به انجام فعالیت‌های بدنی لذت‌بخش دیگر اختصاص دهید.

6- مهارت های آرامش اعصاب را تمرین کنید

استفاده از هر یک یا همه حواس شش گانه برای دادن لحظاتی آرامش بخش می تواند آرامش اعصاب را بهبود بخشد. مدیتیشن و تنفس عمیق را تمرین کنید، نوشیدنی گرم بخورید، عطرهای مطبوع را استشمام کنید، به بیرون بروید و هوای مطبوع را احساس کنید، عضلات خود را کشش دهید، صحنه ای آرامش بخش را تصور کنید، به موسیقی آرام بخش گوش دهید یا یک کلمه یا عبارت آرامش بخش را تکرار کنید، مانند( بر خود آسان بگیر).

یوگا و ذهن آگاهی نیز ابزارهای خوبی برای کمک به حفظ آرامش شما هستند. وقتی از خود مراقبت می کنید، مقابله با چالش هایی که زندگی سر راه شما قرار می دهد، آسان تر است.

7- کینه به دل نگیرید

بخشش یک ابزار قدرتمند است. نگه داشتن توهین های دیگران و امید به اینکه آن ها درد شما را احساس کنند یا اشتباه خود را نسبت به شما جبران کنند، فقط بر شما تأثیر منفی می گذارد.

اگر به خشم و سایر احساسات منفی اجازه دهید احساسات مثبت را از بین ببرد، ممکن است خود را در تلخی خلق یا احساس بی عدالتی مشاهده کنید. اما اگر بتوانید کسی را که به شما صدمه زده است ببخشید (یعنی بدهی‌هایتان را صفر بنویسید)، وزن را رها می‌کنید و دیگر گرفتار نیستید و به «بازپرداخت» امیدوار نیستید.

کلام آخر

یادگیری کنترل خشم گاهی برای همه یک چالش است. اگر راهکارهای کنترل خشم به شما کمک نمی کند، برای حمایت با یک متخصص سلامت روان تماس بگیرید. اگر عصبانیت شما خارج از کنترل به نظر می رسد، باعث می شود کارهایی را انجام دهید که پشیمان خواهید شد و یا باعث آزار اطرافیانتان می شود، در این مورد یک روانشناس می تواند رابطه اضطراب و عصبانیت را به خوبی برایتان روشن کند.

شما می توانید لحظات بسیار عالی داشته باشید اگر خشم و عصبانیت خود را کنترل کنید؛ زیرا آرامش در وجوتان رخنه می کند و در برابر افراد جبهه نخواهید گرفت. این میتواند یک موفقیت در زندگیتان باشد و به شما کمک زیادی خواهد کرد. برای مطالعه بیشتر می توانید به منابع زیر مراجعه کنید:

1- منبع اول

2- منبع دوم

سوالات متداول

چطور اضطراب می‌تواند منجر به عصبانیت شود؟2024-04-28T12:49:56+03:30

اگر میزان اضطراب فرد آن‌قدر زیاد باشد که از ظرفیت روانی‌اش بیشتر شود، فرد برای تخلیه این فشار ممکن است به پرخاشگری روی بیاورد یا اضطرابش را بر دیگران تعمیم و فرافکنی کند.

چرا مضطرب می‌شویم؟2024-04-28T12:50:40+03:30

هنگامی ما دچار اضطراب می‌شویم که توانایی‌های خودمان را در مقایسه با رویدادی بیرونی و حل‌کردن آن در آینده ناتوان می‌بینیم.

چرا عصبانی می‌شویم؟2024-04-28T12:51:40+03:30

هر احساسی علتی برای نمایان‌شدن دارد. اگر کمی خوب به احساس خشم نگاه کنیم، معمولاً ناشی از دو چیز است:

1. مرز گذاری با دیگران و داشتن حریم.

2. پیدا کردن معنایی برای خود.

مرز میان عصبانیت و ابراز خشم در کجاست؟2024-04-28T12:53:47+03:30

در ابراز خشم ما انتخاب می‌کنیم که احساسمان را به چه شکل بروز دهیم؛ سازگار یا ناسازگار. ما ترجیحاً تلاش می‌کنیم به روش درست نشان دهیم. درحالی‌که عصبانیت یعنی رفتار مخربی از روی خشم که جزو ویژگی شخصیتی فرد شده. به عبارتی عصبانیت حاصل تکرار ابراز خشم به روش ناسازگار است و شدت آن بیشتر است.

سوالات متداول

چطور اضطراب می‌تواند منجر به عصبانیت شود؟2024-04-28T12:49:56+03:30

اگر میزان اضطراب فرد آن‌قدر زیاد باشد که از ظرفیت روانی‌اش بیشتر شود، فرد برای تخلیه این فشار ممکن است به پرخاشگری روی بیاورد یا اضطرابش را بر دیگران تعمیم و فرافکنی کند.

چرا مضطرب می‌شویم؟2024-04-28T12:50:40+03:30

هنگامی ما دچار اضطراب می‌شویم که توانایی‌های خودمان را در مقایسه با رویدادی بیرونی و حل‌کردن آن در آینده ناتوان می‌بینیم.

چرا عصبانی می‌شویم؟2024-04-28T12:51:40+03:30

هر احساسی علتی برای نمایان‌شدن دارد. اگر کمی خوب به احساس خشم نگاه کنیم، معمولاً ناشی از دو چیز است:

1. مرز گذاری با دیگران و داشتن حریم.

2. پیدا کردن معنایی برای خود.

مرز میان عصبانیت و ابراز خشم در کجاست؟2024-04-28T12:53:47+03:30

در ابراز خشم ما انتخاب می‌کنیم که احساسمان را به چه شکل بروز دهیم؛ سازگار یا ناسازگار. ما ترجیحاً تلاش می‌کنیم به روش درست نشان دهیم. درحالی‌که عصبانیت یعنی رفتار مخربی از روی خشم که جزو ویژگی شخصیتی فرد شده. به عبارتی عصبانیت حاصل تکرار ابراز خشم به روش ناسازگار است و شدت آن بیشتر است.

تازه ترین برگ های جوونه

تازه ترین برگ های جوونه

  • درمان شناختی رفتاری یا CBT
    22 آذر 1403

    قطعا انتخاب رویکرد مناسب با مسئله به اندازه انتخاب تراپیست میتونه چالش آفرین باشه. آیا شما هم نمیدونید که چه رویکردی میتونه مشکلتون رو بهتر حل بکنه و اثر بخشی بیشتری داشته باشه؟ خیلی از ما اسم رویکردهای مختلفی

  • HSP یا فرد بسیار حساس
    20 آذر 1403

    این روزها خیلی اصطلاح  (شخصیت فوق حساس)HSP  رو میشنویم اما شاید خیلی دقیق دربارش ندونیم. آیا شما چنین شخصی هستید یا فردی رو میشناسید که شخصیت حساسی داشته باشه؟ میدونید ویژگی و نشانه های فرد بسیار حساس(HSP)چیه؟ آیا کسی

  • نقش ژنتیک در سلامت روان
    18 آذر 1403

    آیا تاحالا شده که فکر کنید کدوم یکی از ویژگی های شخصیتتون ژنتیکی هست؟ میدونید که ژنتیک میتونه در ایجاد کدوم یک از بیماری های روانی نقش داشته باشه؟ چطور باید اثر ژنتیک رو مدیریت کنید؟ اگه مایلید که

  • درمان شناختی رفتاری یا CBT
    22 آذر 1403

    قطعا انتخاب رویکرد مناسب با مسئله به اندازه انتخاب تراپیست میتونه چالش آفرین باشه. آیا شما هم نمیدونید که چه رویکردی میتونه مشکلتون رو بهتر حل بکنه و اثر بخشی بیشتری داشته باشه؟ خیلی از ما اسم رویکردهای مختلفی

  • HSP یا فرد بسیار حساس
    20 آذر 1403

    این روزها خیلی اصطلاح  (شخصیت فوق حساس)HSP  رو میشنویم اما شاید خیلی دقیق دربارش ندونیم. آیا شما چنین شخصی هستید یا فردی رو میشناسید که شخصیت حساسی داشته باشه؟ میدونید ویژگی و نشانه های فرد بسیار حساس(HSP)چیه؟ آیا کسی

  • نقش ژنتیک در سلامت روان
    18 آذر 1403

    آیا تاحالا شده که فکر کنید کدوم یکی از ویژگی های شخصیتتون ژنتیکی هست؟ میدونید که ژنتیک میتونه در ایجاد کدوم یک از بیماری های روانی نقش داشته باشه؟ چطور باید اثر ژنتیک رو مدیریت کنید؟ اگه مایلید که

دیدگاه خود را بنویسید

Go to Top