8 خرداد 1402

شاخه:

آشنایی با انواع افسردگی در زنان و راه‌های مقابله با آن

شاخه:

انواع افسردگی در زنان و راه های درمان آن

افسردگی یکی از مشکلات روانی شایع در بین زنان است که می‌تواند بر کیفیت زندگی آن‌ها تاثیر بگذارد. این مشکلات ممکن است به دلیل فشارهای روزمره، مشکلات خانوادگی، نارضایتی شغلی و مشکلات جسمی و روانی ایجاد شود.

انواع افسردگی در زنان شامل افسردگی اساسی، افسردگی پس از زایمان و افسردگی فصلی می‌شوند. افسردگی در زنان دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که در این مقاله به تفضیل به آن ها خواهیم پرداخت. در این مقاله از گروه جوونه، به انواع افسردگی در زنان، تاثیرات آن بر جنبه های مختلف زندگی زنان و راه کارهای مقاله با آن خواهیم پرداخت. با ادامه مقاله همراه باشید!

انواع افسردگی در زنان

غمگین بودن یک واکنش طبیعی به لحظات سخت زندگی است. اما معمولا غم و اندوه با گذشت زمان از بین می رود. اما افسردگی متفاوت است؛ یک اختلال خلقی است که ممکن است علائم شدیدی ایجاد کند که می تواند بر احساس، تفکر و انجام فعالیت های روزانه مانند خواب، غذا خوردن یا کار تأثیر بگذارد.

زنان نقش های زیادی در زندگی دارند؛ مادر، همسر، کارمند، دوست، مراقب و … . پیچیدگی همه این نقش ها می تواند باعث فراز و نشیب در طول زندگی شود. برخی از این تغییرات خلقی ممکن است به دلیل رویدادهای زندگی باشد (مانند مشاجره با یک دوست) یا ممکن است به دلیل هورمون ها باشد (مانند بارداری، چرخه قاعدگی).

انواع افسردگی در زنان کدام اند؟

به طور کلی، پس از چند روز، احساسات شما به حالت عادی باز می گردند و دیگر احساس ناراحتی نمی‌کنید. اما، اگر از افسردگی رنج می برید، پس از چند روز غم و اندوه های شما از بین نمی رود و ممکن است در فعالیت ها و روابط روزمره زندگی شما اختلال ایجاد کند. این می تواند یک چرخه ناتوان کننده باشد و ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. علائم می تواند هفته ها، ماه ها یا سال ها طول بکشد و می تواند متناوب یا یک بار اتفاق بیفتد.

احتمال ابتلای زنان به افسردگی تقریباً دو برابر بیشتر از مردان است و در زنان علل متفاوتی نسبت به مردان دارد. عوامل مؤثر عبارتند از هورمون های تولید مثل، پاسخ متفاوت زنانه به استرس، و فشارهای اجتماعی که منحصر به تجارب زندگی زنان است. در ادامه انواع افسردگی در زنان شرح داده خواهد شد.

مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله “آشنایی با افسردگی و تاثیر آن بر سلامت روان افراد + راه های درمان” را بخوانید! 

افسردگی اساسی

افسردگی اساسی شکل شدیدی از افسردگی و یکی از انواع افسردگی در زنان است که در آن زنان توانایی خود را برای لذت بردن از فعالیت هایی که زمانی لذت بخش تلقی می شد از دست می دهد. علاوه بر این، بر توانایی زنان برای کار، خواب و غذا خوردن به شیوه‌های طبیعی و مؤثر تأثیر می‌گذارد و معمولاً بر روابط بین فردی و اجتماعی تأثیر منفی می‌گذارد.

افسردگی اساسی که به عنوان اختلال افسردگی اساسی نیز شناخته می شود، منجر به این می شود که حالت افسردگی شما ممکن برای مدت طولانی ادامه داشته باشد و اغلب با عزت نفس پایین همراه است.

افسردگی فصلی

افسردگی فصلی یا اختلال افسردگی موسمی یکی از انواع افسردگی در زنان است که به دلیل کاهش نور خورشید در فصول پاییز و زمستان رخ می‌دهد. علائم این نوع افسردگی شامل افسردگی، خستگی، افزایش وزن و اضطراب است.

افسردگی پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان در زنان

افسردگی پس از زایمان یا اختلال افسردگی پس از طایمان یکی از شایع ترین انواع افسردگی در زنان است که، در مادران پس از زایمان رخ می‌دهد. علائم این نوع افسردگی شامل افسردگی، اضطراب، خواب غیرطبیعی و کاهش اشتها است. علائم معمول افسردگی در ماه های بعد از تولد شروع می شود، در حالی که در برخی از زنان، ممکن است در دوران بارداری نیز رخ دهد.

افسردگی انتخابی

اختلال افسردگی انتخابی در زنان به عنوان یکی از انواع افسردگی در زنان، در افرادی رخ می‌دهد که روابط دشواری دارند و به دنبال فرار از روابط هستند. علائم این نوع افسردگی شامل اضطراب، کمبود اعتماد به نفس و مشکلات خواب است.

افسردگی پیش از قاعدگی

افسردگی پیش از قاعدگی یکی از انواع افسردگی در زنان است که با چرخه قاعدگی زن گره خورده است. در این شکل از افسردگی، نوسانات شدید خلق و خو، اضطراب و افکار منفی در هفته قبل از شروع قاعدگی ظاهر می شود و با شروع دوره قاعدگی از بین می رود. علائم افسردگی به قدری شدید است که بر روابط بین فردی تأثیر منفی می گذارد و در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد می کند.

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری...

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری...

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

درخواست مشاوره آنلاین روانشناسی جوونه

رابطه فشارهای روانی و افسردگی در زنان

افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روانی در جامعه است که می‌تواند تاثیرات بسیاری بر روی زندگی فرد داشته باشد. فشار روانی نیز یکی از عواملی است که می‌تواند به افسردگی در زنان منجر شود. برای کاهش فشار روانی، می‌توان از تکنیک‌های مختلف مانند تمرینات تأمل، تمرینات ورزشی، خواب کافی، مراقبت از خود و تغذیه بهینه استفاده کرد. همچنین، برخورد به مسائل روزمره با تمرکز بیشتر و ایجاد فضایی آرام و صمیمی نیز می‌تواند در کاهش فشار روانی موثر باشد.

برای مقابله با انواع افسردگی در زنان، می‌توان از روش‌های مختلفی مانند درمان دارویی، روش‌های روان‌ درمانی، تغییر سبک زندگی و تمرینات تنفسی استفاده کرد. همچنین، حمایت از افراد مبتلا به افسردگی و ایجاد فضایی صمیمی و حاکم بر عشق و محبت می‌تواند در بهبود روحیه آنان موثر باشد.

در نهایت، باید گفت که افسردگی یکی از بیماری‌هایی است که با شناخت و درمان به موقع، می‌توان از تأثیرات منفی آن جلوگیری کرد. بنابراین، برای حفظ سلامت روانی و جسمی، لازم است به مسائل روزمره با توجه و شناخت کافی نگریست و در صورت لزوم، به پزشک مراجعه کرد.

تاثیر انواع افسردگی در زنان بر روابط زوجی و زناشویی

افسردگی یکی از بیماری‌های روانی است که تاثیر بسیار زیادی بر روابط زناشویی در زنان دارد. انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد، از جمله افسردگی اساسی، افسردگی فصلی، افسردگی بعد از زایمان و … . بیشترین علت افسردگی در زنان ناشی از تغییرات هورمونی است که در دوران بارداری، پریود، پیش از پریود و در دوران یائسگی اتفاق می‌افتد.

یکی از راه‌های مقابله با انواع افسردگی در زنان، مراجعه به پزشک و مشاوره است. پزشکان می‌توانند با تجویز دارو، این بیماری را درمان کنند و مشاوران می‌توانند به بیمار کمک کنند تا با مشکلات و نگرانی‌های خود برخورد کند. همچنین، ورزش، موسیقی، نوشیدنی‌های گرم و … نیز می‌توانند به مقابله با انواع افسردگی در زنان کمک کنند.

تاثیرات افسردگی بر روابط زناشویی در زنان بسیار مهم است. با افزایش شدت افسردگی، احساسات ناخوشایندی مانند خستگی، بی‌اعتمادی و نارضایتی به وجود می‌آید که می‌تواند باعث کاهش شور و شعف در روابط زناشویی شود. برای پیشگیری از این مشکلات، باید به مشکلات روانی خود توجه کنیم و در صورت نیاز به مشاوره مراجعه کنیم.

همچنین ذکر این نکته ضروری است که مردان نیز وظیفه دارند که در صورتی که همسر یا پارتنر خود با اختلال افسردگی دست و پنجه نرم می کند، یار و همراه آن ها در مسیر درمان باشند و سعی کنند از فشار های روانی محیطی در محل زندگی خود بکاهند.

تاثیر افسردگی در زنان بر کودکان

تاثیر افسردگی در زنان بر کودکان

افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانشناختی است که می‌تواند بر روی تمامی جوانب زندگی فرد تاثیر بگذارد. در زنان، عوامل مختلفی می‌توانند باعث ایجاد افسردگی شوند، از جمله تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی، بارداری و پس از زایمان، تغییرات شغلی و خانوادگی، روابط ناموفق و …

تاثیرات افسردگی زنان بر کودکان نیز قابل توجه است. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که کودکانی که مادرانشان با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند، احتمال بیشتری برای ابتلا به اختلالات روانشناختی در آینده دارند. این امر می‌تواند به دلیل کاهش توجه و مراقبت مادران نسبت به فرزندانشان و یا الگوهای نامناسب تربیتی باشد.

بنابراین، مقابله با افسردگی در زنان بسیار مهم است و می‌تواند نه تنها برای خود زن، بلکه برای خانواده و کودکانش تاثیرات مثبت داشته باشد. با مراجعه به پزشکان و مشاوران متخصص و انجام روش‌های درمانی مناسب، این اختلال روانی قابل مدیریت و کنترل است.

جوونه، پلتفرمی برای ارتقای سلامت روان و بهبود حال درونی آدماست. ما با گروهی از درمانگران متخصص و همدل، انواع مختلفی از خدمات مشاوره آنلاین روانشناسی و توسعه فردی رو ارائه می‌کنیم و برای حال خوب همراهانمون تلاش می‌کنیم.

علائم و نشانه های انواع افسردگی در زنان

افسردگی یکی از مشکلات روانی شایع در جامعه است که می‌تواند برای فردی پدید آید.علائم و نشانه های انواع افسردگی در زنان متفاوت است. برخی از رایج ترین علائم و نشانه ها عبارت اند از:

  • احساس پوچی، ناامیدی و اندوه
  • اضطراب و احساس گناه
  • احساس خستگی شدید
  • از دست دادن علاقه به فعالیت های لذت بخش قبلی
  • ناتوانی در تمرکز یا به خاطر سپردن جزئیات
  • افکار خودکشی یا اقدام به خودکشی
  • اختلالات خواب؛ کم یا زیاد خوابیدن، بی خوابی
  • تغییر در اشتها؛ خوردن بیش از حد یا خیلی کم
  • علائم فیزیکی مانند درد، گرفتگی عضلات، سردرد، مشکلات گوارشی، حساسیت سینه، نفخ
  • کمبود انرژی
  • نوسانات خلقی
  • بی علاقگی به فعالیت ها و روابط روزمره

بنابراین، اگر شما یا عزیزانی از این علائم افسردگی رنج می‌برید، بهتر است در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب را شروع کنید.

تست روانشناسی: شما می توانید با انجام تست افسردگی بک (BDI-ll)، میزان و دلایل افسردگی خود را سنجیده تا مشاوران جوونه راهکارهای عملی برای مقابله با آن‌ها به شما ارائه دهند.

روش های درمانی انواع افسردگی در زنان

درمان انواع افسردگی در زنان

اگر شما یک زن هستید و از افسردگی رنج می برید، بهتر است برای بهبود کیفیت زندگی خود فوراً به دنبال درمان باشید. اولین اقدام شما باید مراجعه به پزشک یا متخصص سلامت روان باشد. پزشک از شما یک سری سوالات می پرسد و آزمایش هایی را برای رد یک بیماری زمینه ای که باعث افسردگی شما می شود انجام می دهد یا تعیین می کند که آیا برخی داروها ممکن است مقصر وضعیت روانی افسرده شما باشند یا خیر.

متخصص سلامت روان همچنین تعدادی سؤال در مورد علائم از شما می پرسد؛ مدت زمانی که علائم شما طول کشیده است، زمانی که شروع شده اند، شدت علائم شما، چقدر پایدار هستند (میزان بروز مجدد) و سابقه خانوادگی افسردگی شما.

افسردگی یکی از مشکلات روحی شایع در جامعه است که بسیاری از زنان با آن روبرو هستند. این مشکل می‌تواند باعث ایجاد اختلال در کارکرد روزانه و روابط شخصی شود. برای کاهش اثرات افسردگی در زنان، روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

مصرف داروهای ضد افسردگی

رایج ترین گزینه درمانی برای زنان مبتلا به افسردگی شامل داروها است. اگر باردار هستید یا ممکن است در طول درمان باردار شوید، ضروری است که به پزشک خود اطلاع دهید زیرا داروهای خاصی برای درمان افسردگی در زنان ممکن است روی کودک در حال رشد شما تأثیر بگذارد.

اگر افسرده هستید، پزشک ممکن است برای شما داروهای ضد افسردگی تجویز کند تا به شما در مقابله و کاهش علائم افسردگی کمک کند. اگر شروع به مصرف داروهای ضد افسردگی برای حالت خلقی افسرده خود می کنید، مهم است که علائم خود را تحت نظر داشته باشید و عوارض جانبی را یادداشت کنید. برخی از عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی می تواند افسردگی را در درصد کمی از افراد بدتر کند.

توجه: از مصرف هر گونه دارو بدون نظارت روانپزشک حتما و حتما خودداری کنید. این کار می تواند عواقب جبران ناپذیری را برای شما در پی داشته باشد.

مشاوره روانشناسی (رواندرمانی)

مشاوره روان‌شناسی یا رواندرمانی نیز به عنوان یکی از روش‌های موثر در کاهش اثرات افسردگی در زنان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، فرد با یک متخصص روان‌شناسی در مورد مشکلات خود صحبت کرده و به دنبال راه‌های نوین برای مقابله با این مشکل می‌گردد.

درمان شناختی رفتاری (CBT) یکی از رایج ترین اشکال گفتار درمانی یا روان درمانی در درمان افسردگی است. این روش درمانی بر آموزش روش های جدید تفکر و مکانیسم های مقابله ای در هنگام بروز احساسات افسردگی متمرکز است. علاوه بر این، درمان برای کمک به زنان در درک روابط دشوار و چگونگی بهبود آنها و نحوه تغییر عاداتی که ممکن است در افسردگی آنها نقش داشته باشد، مفید است.

علاوه بر درمان فردی، گروه درمانی یا خانواده درمانی روشی مفید برای درمان افسردگی است، اگر استرس خانواده عاملی برای ایجاد افسردگی شما باشد.

تکنیک های خودمدیریتی

اگر از افسردگی رنج می برید، علاوه بر داروها و درمان، تکنیک های خودیاری زیر می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند. برخی از این تکنیک ها عبارت اند از:

  • احساسات خود را مخفی نگه ندارید؛ یک گروه پشتیبانی با افرادی که به آن ها اعتماد دارید پیدا کنید.
  • در فعالیت های اجتماعی و کارکردهای اجتماعی درگیر بمانید.
  • به طور منظم ورزش کنید.
  • به اندازه کافی بخوابید؛ 8 ساعت در شب ایده آل است.
  • مدیتیشن کنید، یوگا را امتحان کنید یا سایر تکنیک های آرامش بخش را تمرین کنید.

در نهایت اگر شما یکی از زنانی هستید که به افسردگی مبتلا هستید، بهترین راه برای مقابله با این بیماری، مراجعه به یک پزشک متخصص روان‌شناسی یا روان‌پزشک است. با توجه به وضعیت شما، پزشک شما راه‌حل‌های مختلفی را برای مقابله با افسردگی پیشنهاد خواهد داد.

جمع بندی و نتیجه گیری

در این مقاله با انواع افسردگی در زنان و راه‌های مقابله با آن آشنا شدیم. افسردگی یکی از بیماری‌های روانی است که تاثیر منفی بر روی سلامت روحی و جسمی زنان دارد. درمان این بیماری می‌تواند با مصرف دارو، درمان‌های روانشناختی، تغییر در رفتارهای روزمره و مشاوره روانشناسی صورت گیرد. همچنین، انجام ورزش و فعالیت‌های بدنی نیز می‌تواند بهبود علائم افسردگی را در زنان بهبود بخشد.

تاثیرات افسردگی در زنان بر کودکان نیز قابل توجه است. بنابراین، در صورت بروز علائم افسردگی، بهتر است به یک متخصص روانشناسی مراجعه کرده و درمان مناسب را شروع کنید. با شناخت و درمان به موقع، می‌توان از تاثیرات منفی این بیماری جلوگیری کرد و زندگی سالم و شادی را برای خود رقم زد. همچنین برای مطالعه بیشتر می توانید به منابع زیر مراجعه کنید:

1- منبع اول

2- منبع دوم

سوالات متداول

Line
آیا ممکن هست که هر خانمی انواع افسردگی زنان را دارد یا اگر یک مورد را داشته باشد احتمال ابتلا به انواع دیگر در آن کاسته خواهد شد؟2024-05-14T19:32:24+03:30

در جواب باید گفت خیر. اگه خانمی یکی از انواع افسردگی هاش رو که مبتلا شده درمان نکنه، ممکنه که نوع دیگه ای از افسردگی هم برحسب شرایط بیاد و افسردگیش رو تشدید کنه. به عنوان مثال افسردگی بعد از زایمان داره و با اومدن فصل پاییز ممکنه که افسردگی فصلی هم مبتلا بشه و مورد دوم شدت افسردگیش رو بیشتر میکنه.

آیا هر خانمی بعد از زایمان دچار افسردگی بعد از زایمان میشه؟2024-05-14T19:33:41+03:30

نه لزوما ولی اگه سابقه افسردگی داشته باشه یا در خانوادش وجود داشته باشه ممکنه که این اتفاق براش بیفته.

آیا اینکه خلق خانم ها قبل از قاعدگی دچار نوسان میشه به معنی این هست که همه افراد دچار افسردگی قبل از قاعدگی هستند؟2024-05-14T19:34:30+03:30

خیر. ملال یا افسردگی قبل از قاعدگی تنها در هنگامی هست که اینقدر این نوسان خلق زیاد باشه که عملکرد عادی فرد در حیطه های دیگه مختل بشه. به طور تقریبی گفته میشه از هر ده خانم، یک نفرشون مبتلا به این نوع از افسردگی هست.

اگر خانمی یکی از انواع افسردگی های شایع در زنان را داشته باشد، آیا میتواند با توجه نکردن به آن برای مدتی حال بهتری داشته باشد؟2024-05-14T19:35:26+03:30

وقتی خانمی دچار این اختلال می شود باید تا جای ممکن از منابع حمایتی استفاده کند وحتی نزد روانشناس برود تا افسردگی اش تشدید پیدا نکند. و نباید این علائم را طبیعی جلوه دهد.

تازه ترین برگ های جوونه

تازه ترین برگ های جوونه

  • درمان شناختی رفتاری یا CBT
    22 آذر 1403

    قطعا انتخاب رویکرد مناسب با مسئله به اندازه انتخاب تراپیست میتونه چالش آفرین باشه. آیا شما هم نمیدونید که چه رویکردی میتونه مشکلتون رو بهتر حل بکنه و اثر بخشی بیشتری داشته باشه؟ خیلی از ما اسم رویکردهای مختلفی

  • HSP یا فرد بسیار حساس
    20 آذر 1403

    این روزها خیلی اصطلاح  (شخصیت فوق حساس)HSP  رو میشنویم اما شاید خیلی دقیق دربارش ندونیم. آیا شما چنین شخصی هستید یا فردی رو میشناسید که شخصیت حساسی داشته باشه؟ میدونید ویژگی و نشانه های فرد بسیار حساس(HSP)چیه؟ آیا کسی

  • نقش ژنتیک در سلامت روان
    18 آذر 1403

    آیا تاحالا شده که فکر کنید کدوم یکی از ویژگی های شخصیتتون ژنتیکی هست؟ میدونید که ژنتیک میتونه در ایجاد کدوم یک از بیماری های روانی نقش داشته باشه؟ چطور باید اثر ژنتیک رو مدیریت کنید؟ اگه مایلید که

  • درمان شناختی رفتاری یا CBT
    22 آذر 1403

    قطعا انتخاب رویکرد مناسب با مسئله به اندازه انتخاب تراپیست میتونه چالش آفرین باشه. آیا شما هم نمیدونید که چه رویکردی میتونه مشکلتون رو بهتر حل بکنه و اثر بخشی بیشتری داشته باشه؟ خیلی از ما اسم رویکردهای مختلفی

  • HSP یا فرد بسیار حساس
    20 آذر 1403

    این روزها خیلی اصطلاح  (شخصیت فوق حساس)HSP  رو میشنویم اما شاید خیلی دقیق دربارش ندونیم. آیا شما چنین شخصی هستید یا فردی رو میشناسید که شخصیت حساسی داشته باشه؟ میدونید ویژگی و نشانه های فرد بسیار حساس(HSP)چیه؟ آیا کسی

  • نقش ژنتیک در سلامت روان
    18 آذر 1403

    آیا تاحالا شده که فکر کنید کدوم یکی از ویژگی های شخصیتتون ژنتیکی هست؟ میدونید که ژنتیک میتونه در ایجاد کدوم یک از بیماری های روانی نقش داشته باشه؟ چطور باید اثر ژنتیک رو مدیریت کنید؟ اگه مایلید که

2 دیدگاه

  1. فاطمه 25 مرداد 1402 در 3:09 ب.ظ - پاسخ

    سلام، تشکر از مقاله ی مفیدتون. میشه لطفا بگید ایا افسردگی و علائمش توی زن و مرد متفاوته؟ یا به طور کلی یکی هستن؟ یعنی علائمی که فرد از خودش نشون میده بابت افسردگی ایا ربطی به جنسیتش داره؟

    • گروه جوونه 25 مرداد 1402 در 5:12 ب.ظ - پاسخ

      سلام، وقت شما بخیر
      نشانه‌های کلی افسردگی در زنان و مردان یکسان هست و دو معیار اصلی عدم علاقه و لذت نبردن از علایق قبلی و خلق پایین است که حداقل دو هفته وجود داشته باشد. البته برای تشخیص دقیق معیارهای مختلفی در نظر گرفته می شود و نیاز به مراجعه به تراپیست هست.

دیدگاه خود را بنویسید

Go to Top