12 شهریور 1402

شاخه:

افسردگی حاد چه علائمی دارد؟

شاخه:

افسردگی حاد چه علائمی دارد؟

گاهی ممکن است افراد نسبت به فعالیت‌هایی که قبلاً در خانه و یا در محل کار انجام می‌داده اند، علاقه کمتری نشان دهند. آنها احساس غم و یا اندوه کرده و یا احساس کنند که علاقه‌ای برای انجام فعالیت‌های روزانه خود ندارند. این امر می‌تواند در زندگی کاری و یا عاطفی آنها تأثیر منفی داشته باشد.

افسردگی هم مانند هر بیماری دیگر، دارای علائمی بوده که این علائم در افراد متفاوت هست. افسردگی حاد یا مزمن نیز یکی از انواع افسردگی است که افراد زیادی را درگیر کرده است. افسردگی مزمن چیست، افسردگی حاد چه علائمی دارد؟، چطور افسردگی حاد را تشخیص بدهیم؟، روش‌های درمان افسردگی مزمن چیست؟ این ها سوالاتی است که در این مقاله به آن ها پاسخ داده خواهد شد.

اگر احتمال می‌دهید دچار افسردگی شدید یا در اطراف شما کسانی هستند که افسرده شده‌اند، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه درباره افسردگی حاد، علائم شایع افسردگی حاد و روش‌های درمان آن با هم مطالعه کنیم.

افسردگی چیست؟

قبل از پاسخ به این سوال که افسردگی حاد چه علائمی دارد، باید با تعریف افسردگی آشنا شویم. افسردگی در دسته بیماری‌های خلقی قرار می‌گیره که با احساس غم، از دست‌دادن فرد یا هر چیز دلخواهی، یا عصبانیتی که با فعالیت‌های روزانه فرد تداخل دارد، توصیف می‌شود و نسبتاً شایع است. افراد مختلف خلق افسرده را به طریق مختلف تجربه می‌کنند.

شاید این سوال براتون پیش اومده باشه که چرا برخی افراد دچار افسردگی می‌شوند و برخی نه؟ افسردگی یک بیماری پیچیده است که ممکنه به دلایل مختلف رخ بده برخی افراد در طول یک بیماری جدی، افسردگی را تجربه می‌کنند برخی افراد بدون دلیل مشخصی دچار افسردگی می‌شوند.

افسردگی یک بیماری رایج سلامت روان است که باعث احساس غم و اندوه مکرر و مداوم می‌شود گاهی باعث تغییر در نحوه تفکر، خواب، عملکرد روزانه و غذا خوردن فرد و گاهی باعث از دست دادن علاقه به فعالیت‌های روزمره می‌شود.

طبیعی است که نسبت به موقعیت‌های دشوار زندگیمون مثل طلاق یا از دست دادن شغل یا از دست دادن فرزند احساس غمگینی یا اندوه شدید بهمون دست بده، اما افسردگی از این جهت متفاوته که فرد مدت طولانی‌تری در حالت اندوه باقی می مونه.

مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله “آشنایی با افسردگی و تاثیر آن بر سلامت روان افراد + راه های درمان” را بخوانید

انواع افسردگی کدامند؟

انواع مختلف افسردگی وجود دارد اتفاقات یا آسیب‌های روحی در زندگی می‌تواند باعث ایجاد این اختلال شود اما در مواقعی هم تغییرات سطح هورمون‌های مغز باعث افسردگی می‌شود. دانستن انواع افسردگی در پاسخ به این سوال که افسردگی مزمن چه علائمی دارد، نقش مهمی ایفا می کند.

انواع مختلف افسردگی عبارتند از :

  • افسردگی اساسی، حاد یا مزمن
  • اختلال افسردگی دائمی
  • اختلال دو قطبی
  • اختلال افسردگی فصلی
  • افسردگی سایکوتیک
  • افسردگی پس از زایمان
  • سندروم پیش از قاعدگی
  • افسردگی موقعیتی
  • افسردگی غیر معمول

ما در این مقاله‌ی جوونه قصد بررسی افسردگی حاد رو داریم و به سوال اساسی این مقاله یعنی افسردگی حاد چه علائمی دارد، پاسخ خواهیم داد.

افسردگی حاد چیست؟

افسردگی حاد چیست؟/ افسردگی حاد چه علائمی دارد؟

شدت افسردگی از دوره‌های خفیف و موقت شروع می‌شود و ممکن است برخی نیز دچار افسردگی شدید و مداوم شوند. شدیدترین شکل افسردگی، افسردگی حاد یا افسردگی بالینی است. از این بیماری با عنوان افسردگی اساسی یا اختلال افسردگی اساسی نیز یاد می‌شود.

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری...

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری...

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

درخواست مشاوره آنلاین روانشناسی جوونه

عوامل تاثیر گذار در افسردگی حاد یا مزمن چیست؟

عوامل مهمی در افسردگی شدید یا حاد وجود دارند که با شناخت آن ها می توانیم بهتر به این سوال پاسخ دهیم: افسردگی حاد چه علائمی دارد؟. این عوامل عبارتند از:

اختلال در برقراری ارتباط

کشمکش‌ها و مشکلات با خانواده و دوستان می‌تواند باعث بروز افسردگی در فردی که نسبت به این اختلال آمادگی دارد شود.

مصرف دارو

مصرف بعضی داروها مثل ایزوترتینوئین (که برای درمان آکنه استفاده می‌شد)، داروهای ضد ویروسی اینترفرون- آلفا، کورتیکواستروئیدها، می‌توانند خطر افسردگی بالینی را افزایش دهند

مرگ عزیزان

غم و ناراحتی ناشی از مرگ یا از دست دادن یک عزیز، احتمال ابتلا به افسردگی مزمن را افزایش می‌دهد .

ژنتیک

سابقه افسردگی در اعضای خانواده احتمال ابتلا به افسردگی را در فرد افزایش می‌دهد. برخی از این مطالعات تایید می‌کنند که زنان بیشتر مشکوک به تاثیرات ژنتیکی افسردگی نسبت به مردان می‌باشند.

مصرف مواد مخدر

شاید مواد مخدر یا مشروبات الکلی باعث شوند در کوتاه مدت احساس بهتری پیدا کنید، اما در نهایت افسردگی شما را تشدید خواهند کرد. بسیاری از مصرف کنندگان مواد مخدر پس از مصرف دچار احساس افسردگی، غم، بی قراری، تحریک پذیری، خستگی، از دست دادن لذت، شیدایی، توهمات، رفتارهای تکانشی و هجوم افکار می‌شوند.

مشکلات شخصی

مشکلاتی مثل تنهایی، مهاجرت، جدایی می‌تواند باعث ابتلا یا تشدید افسردگی در فرد شود.

بیماری

گاهی بروز یک بیماری جدی در شخص زمینه شروع افسردگی را فراهم می‌کند.

مشکلات شیمیایی مغز

در مغز افراد مبتلا به افسردگی شدید در مقایسه با افراد دیگر تفاوت‌هایی مشاهده کرده‌اند. بعنوان مثال، هیپوکامپ (بخش کوچکی از مغز است که برای ذخیره خاطرات مهم و حیاتی می‌باشد) در افراد افسرده کوچک‌تر از افراد عادی است. هیپوکامپ کوچک‌تر، گیرنده‌های سروتونین کمتری دارد. سروتونین، یکی از مواد شیمیایی مغز است که ناقل عصبی نیز نامیده می‌شود و ارتباط و انتقال بین مدارهای سلول‌های عصبی را میسر می‌سازد که مناطق پردازش احساسات و هیجانات مغز را به هم وصل می‌کنند.

اختلال افسردگی حاد یک تشخیص بالینی است. این بیماری عمدتاً با شرح حال بالینی داده شده توسط بیمار و معاینه وضعیت روانی تشخیص داده می‌شود. افسردگی یک اختلال روانپزشکی بسیار شایع است و میزان شیوع در زنان تقریباً دوبرابر مردان است؛ این تفاوت به دلایل تفاوت‌های هورمونی، اثرات زایمان، استرس‌های روانی و اجتماع است.

حال با شناخت عوامل تاثیر گذار در افسردگی حاد میتوانیم به بحث اصلی این مقاله یعنی افسردگی مزمن چه علائمی دارد، بپردازیم.

افسردگی حاد چه علائمی دارد؟

افسردگی مزمن چه علائمی دارد؟

با دانستن اینکه افسردگی مزمن چه علائمی دارد می توانیم با مراجعه به تراپیست از پیشرفت این اختلال جلوگیری کنیم. علایم افسردگی شدید عبارت اند از:

  • احساس ناراحتی
  • گریه
  • ناامیدی و پوچی
  • تحریک پذیری و عصابنیت
  • اضطراب و بی قراری
  • کندی تفکر و صحبت کردن
  • کاهش اشتها و از دست دادن وزن
  • کاهش علاقه به کارهای روزمره

اختلال افسردگی حاد رامی توان با روش‌های درمانی مختلف و اصلاح شیوه زندگی مدیریت کرد. اگر فکر می‌کنید افسردگی شما را در زندگی از فعالیت‌های روزمره باز داشته و نشاط رو در زندگی شما کم کرده روش‌های درمانی مختلف وجود داره که حادترین انواع افسردگی رو می‌تواند درمان کند.

مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله “علائم اصلی افسردگی در افراد” را بخوانید

روش‌های درمان افسردگی حاد بدون دارو

یکی از موثرترین راه‌ها تغییر سبک زندگی است که قطعاً ابزار قدرتمندی برای درمان است. ایجاد تغییرات مناسب در سبک زندگی روزمره شما میتونه در کنار سایر روش‌های درمانی به شما کمک شایانی بکند.

بعضی از روش های درمانی بدون دارو افسردگی مزمن عیارت اند از:

  • ورزش کردن
  • کنترل استفاده از فضای مجازی
  • رژیم غذایی مناسب
  • خواب به اندازه و در زمان مناسب
  • کاهش استرس روزمره
  • افکار منفی را از خود دور کنید
  • تفریحات سالم و مفرح برای خودتون در نظر بگیرید
  • مسیولیت های مختلف در زندگی روزمره برای خودتون مشخص کنید
  • از مواد مخدر و مشروبات الکلی دور باشید
  • در گروه‌های مختلف دوستانه و کاری رابطه‌های سالم برای خودتون ایجاد کنید

اگر فکر میکنین مشکوک به افسردگی حاد هستید و تغییرات سبک زندگی هم برای شما کار آمد نبوده ابتدا مطمئن شوید که علت این افسردگی ناشی از مصرف برخی داروها نیست. در قدم دوم می‌توانید به یک متخصص مراجعه کنید و با انجام چکاپ کامل جسمانی و روانی و تشخیص و درمان به بهبود کامل خود کمک کنید.

جوونه، پلتفرمی برای ارتقای سلامت روان و بهبود حال درونی آدماست. ما با گروهی از درمانگران متخصص و همدل، انواع مختلفی از خدمات مشاوره آنلاین روانشناسی و توسعه فردی رو ارائه می‌کنیم و برای حال خوب همراهانمون تلاش می‌کنیم.

تغییر سبک زندگی برای افسردگی مزمن

احتمالاً زمان خوبی است تا به شما یادآوری کنیم که در هر موقعیتی که احساس می‌کنید کمتر از خودتان هستید، ایده خوبی است که با یک متخصص سلامت روان تماس بگیرید. آنها ممکن است به شما ارجاعات درمانی یا دارویی بدهند، اما همچنین به شما کمک می‌کنند تا علل احتمالی افسردگی و منابع مبارزه مداوم را محدود کنید.

چندین عامل سبک زندگی می‌تواند به افسردگی و اختلالات خلقی کمک کند، از جمله سلامتی، وزن، رژیم غذایی، عادات و فشار خون. قطع برخی عادات بد مانند سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل ممکن است به افزایش خلق و خوی شما کمک کند و فواید اضافی ورزش ممکن است معجزه کند (در برخی موارد نشان داده شده است که به اندازه دارو موثر است).

غلبه بر افسردگی حاد بعد از پی بردن به سوال: افسردگی مزمن چه علائمی دارد

غلبه بر افسردگی حاد بعد از پی بردن به سوال افسردگی مزمن چه علائمی دارد

افسردگی مزمن ممکن است مانند یک نبرد سربالایی طولانی و تند به نظر برسد، اما واقعیت این است که لازم نیست تمام کوه را یکجا بالا برید. اعتماد به فرآیند و استفاده از ابزارهای ارائه شده به شما کمک می‌کند در جنگ طولانی پیروز شوید، حتی اگر هر روز مانند یک نبرد سخت باشد. برای غلبه لر افسردگی مزمن شما ابتدا باید پاسخ این سول اساسی را بدانید: افسردگی حاد چه علائمی دارد؟

منابع زیادی برای افرادی که با علائم افسردگی مزمن دست و پنجه نرم می‌کنند وجود دارد، و اگر امروز احساس ناراحتی می‌کنید، با یکی از دوستان، اعضای خانواده یا افراد مورد اعتماد در مورد این احساسات صحبت کنید.

بهتر است قدم بعدی را به سوی آینده ای مثبت‌تر بردارید و یک ارزیابی آنلاین روانپزشکی را برنامه ریزی کنید و برای مشاوره و درمان شخصی با یک متخصص سلامت روان تماس بگیرید.

اولین قدم سخت‌ترین است، اما کمکی که دریافت می‌کنید به شما انگیزه زیادی برای سفر پیش رو می‌دهد.

کلام آخر

افسردگی مزمن می‌تواند سال‌ها ادامه داشته باشد. ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد یا حتی ممکن است بین دوره‌های با شدت بالاتر و پایین‌تر چرخه داشته باشد. مهم است که برای آن به دنبال درمان باشید و روی توسعه مهارت‌های مقابله‌ای کار کنید تا به شما در مقابله با آن کمک کند، بنابراین می‌توانید احساس بهتری داشته باشید.

در آخر باید گفت شاید عوامل زیادی در زندگی روزمره باعث به‌وجودآمدن این اختلال در زندگی‌هایمان باشد؛ اما باید یادمان باشه که حتی سخت‌ترین نوع افسردگی هم قابل‌درمان هست و مثل همیشه جوونه کنارتان در این راه قدم بر می‌دارد تا شما در راه پرچالش و مواجهه با سگ سیاه افسردگی تنها نباشید و بتوانید از این چالش با موفقیت عبور کنید.

در این مقاله در مورد سوال اساسی افسردگی حاد چه علائمی دارد صحبت شد، همچنین شما برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد افسردگی مزمن می توانید به منابع زیر مراجعه کنید:

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/9290-depression

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK559078/

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/depression

https://www.hims.com/blog/chronic-depression

تازه ترین برگ های جوونه

تازه ترین برگ های جوونه

  • درمان شناختی رفتاری یا CBT
    22 آذر 1403

    قطعا انتخاب رویکرد مناسب با مسئله به اندازه انتخاب تراپیست میتونه چالش آفرین باشه. آیا شما هم نمیدونید که چه رویکردی میتونه مشکلتون رو بهتر حل بکنه و اثر بخشی بیشتری داشته باشه؟ خیلی از ما اسم رویکردهای مختلفی

  • HSP یا فرد بسیار حساس
    20 آذر 1403

    این روزها خیلی اصطلاح  (شخصیت فوق حساس)HSP  رو میشنویم اما شاید خیلی دقیق دربارش ندونیم. آیا شما چنین شخصی هستید یا فردی رو میشناسید که شخصیت حساسی داشته باشه؟ میدونید ویژگی و نشانه های فرد بسیار حساس(HSP)چیه؟ آیا کسی

  • نقش ژنتیک در سلامت روان
    18 آذر 1403

    آیا تاحالا شده که فکر کنید کدوم یکی از ویژگی های شخصیتتون ژنتیکی هست؟ میدونید که ژنتیک میتونه در ایجاد کدوم یک از بیماری های روانی نقش داشته باشه؟ چطور باید اثر ژنتیک رو مدیریت کنید؟ اگه مایلید که

  • درمان شناختی رفتاری یا CBT
    22 آذر 1403

    قطعا انتخاب رویکرد مناسب با مسئله به اندازه انتخاب تراپیست میتونه چالش آفرین باشه. آیا شما هم نمیدونید که چه رویکردی میتونه مشکلتون رو بهتر حل بکنه و اثر بخشی بیشتری داشته باشه؟ خیلی از ما اسم رویکردهای مختلفی

  • HSP یا فرد بسیار حساس
    20 آذر 1403

    این روزها خیلی اصطلاح  (شخصیت فوق حساس)HSP  رو میشنویم اما شاید خیلی دقیق دربارش ندونیم. آیا شما چنین شخصی هستید یا فردی رو میشناسید که شخصیت حساسی داشته باشه؟ میدونید ویژگی و نشانه های فرد بسیار حساس(HSP)چیه؟ آیا کسی

  • نقش ژنتیک در سلامت روان
    18 آذر 1403

    آیا تاحالا شده که فکر کنید کدوم یکی از ویژگی های شخصیتتون ژنتیکی هست؟ میدونید که ژنتیک میتونه در ایجاد کدوم یک از بیماری های روانی نقش داشته باشه؟ چطور باید اثر ژنتیک رو مدیریت کنید؟ اگه مایلید که

دیدگاه خود را بنویسید