شاخه:
عوارض اضطراب در زنان
شاخه:
فرقی نمی کنه شما چه سنی و چه جنسیتی داشته باشید، توی دنیای امروز که پر از فشارهای روانی و اضطراب هست ما هر روز بهخاطر اتفاقات و چالشهای زندگی روزمره درصد قابلتوجهی از اضطراب و استرس رو تجربه میکنیم.
حالا ما میخواهیم توی این مقاله به طور خاص دربارهٔ عوارض اضطراب در زنان صحبت کنیم و ببینیم تأثیرات استرس و اضطراب در زنان بر روی زندگی روزانهشان به چه صورت هست؛ ولی بهتره قبلش این نکته رو بدونیم که بین اضطراب و استرس در روانشناسی تفاوتهایی هست که بیایید قبل از شروع بحثمون دربارهٔ عوارض اضطراب در زنان، دربارهٔ تفاوت این دو مفهوم بخونیم و آشنا بشیم تا بعد به سراغ موضوع خودمون برگردیم.
تفاوت مفهوم اضطراب و استرس در روانشناسی
خیلی از ما برای متوجهشدن تفاوت بین مفهوم اضطراب و استرس دچار سردرگمی میشوند چرا که علائم اضطراب و استرس بسیار به یکدیگر نزدیک هستند. یکی از آسانترین راهها برای فهمیدن تفاوت بین این دو مفهوم این است که باید بدانیم استرس موقتی است؛ ولی اضطراب مداوم. همانطور که دو مفهوم اضطراب و استرس متفاوت اند، عوارض اضطراب در زنان و عوارض استرس در زنان نیر متفاوت می باشد.
راه دیگری که اغلب باعث شناخت تمایز این دو مفهوم میشود نیز این است که وقتی شما استرس را تجربه میکنید یک عامل بیرونی مسبب بهوجودآمدن این حال است (مثلاً استرس امتحان) ولی در اضطراب و اختلالات اضطرابی معمولاً دلیل تجربهکردن حالات اضطرابی پنهان است و واضح و نمایان نیست و در اضطراب شما دربارهٔ یک موضوع مبهم دچار نگرانی هستید.
تعریف اضطراب
اختلال اضطراب یک وضعیت سلامت روان قابلتشخیص است که با احساس مداوم ترس یا تنش متمایز میشود. درجات مختلفی از اضطراب وجود دارد و برخی از اشکال آن با علائم مخربی مانند حملات پانیک یا رفتار اجباری همراه است. اختلالات اضطرابی اغلب با سایر اختلالات سلامت روان یا مصرف مواد همراه است. عوارض اضطراب در زنان می تواند به شکل قابل توجهی زندگی روزمره آنان را تحت تاثیر قرار دهد.
تعریف استرس
استرس پاسخ طبیعی بدن به یک عامل استرس زا است. یک عامل استرس زا محرکی است که ممکن است باعث شود شما پریشانی و فشار فیزیکی، عاطفی یا روانی را تجربه کنید. بهعبارتدیگر، استرس یک احساس فیزیکی و احساس غرقشدن و ناتوانی در مقابله با فشارهای ناشی از یک عامل استرس زا است.
هنگامی که استرس دارای این پتانسیل برای یک نتیجه مثبت است، معمولاً به آن eustress گفته میشود. از سوی دیگر، زمانی که استرس باعث میشود شما احساس خستگی کنید و قادر به مقابله نباشید، آن را پریشانی مینامیم. در کوتاهمدت و بلندمدت، پریشانی ممکن است بر سلامت روان و احساس رفاه شما تأثیر بگذارد.
تفاوت اضطراب و استرس در زنان
استرس یک پاسخ فیزیولوژیکی و رفتاری به یک تهدید یا چالش فوری است. اضطراب یک احساس عاطفی و حالت روانی است که احتمال آسیب را پیشبینی میکند. تفاوت مهم بین استرس و اضطراب این است که استرس معمولاً علتی دارد.
هنگامی که آن فعالکننده از بین رفت، استرس معمولاً کاهش مییابد. چالشی مانند برنامه شلوغ روزانه میتواند باعث استرس شود. مشکلات همچنین میتوانند استرس زا باشند، مانند پرداخت قبوض در زمان بیکاری. هنگامی که شغلی پیدا کردید که هزینههای شما را پوشش میدهد، احتمالاً استرس شما کاهش مییابد.
اما اضطراب یک نگرانی یا هراس در مورد چیزهایی است که ممکن است اشتباه پیش برود، مانند نحوه نگرانی شما در مورد ازدستدادن شغل جدیدتان. اضطراب همچنین میتواند پس از پایان یک تجربه ناخواسته باقی بماند. شاید درگذشته باخت را تجربه کرده باشید و نگران باشید که دوباره اتفاق بیفتد. عوارض اضطراب در زنان از مشکلات شایعی است که زنان با آن دست و پنجه نرم می کنند و به این مشکلات در ادامه پرداخته خواهد شد.
هم استرس و هم اضطراب گاهی اوقات میتوانند مفید باشند. استرس مثبت میتواند به شما انگیزه دهد تا بهرهوری بیشتری داشته باشید. اضطراب میتواند به شما یادآوری کند که در زمانی که اضطراب زیاد نیست، توجه کنید و اعمال و محیط اطراف خود را بررسی کنید.
مقایسه آماری اضطراب و استرس در زنان و مردان
زنان استرس بیشتری از مردان تجربه میکنند. تقریباً از هر 10 زن مورد بررسی در آمریکا، نیمی از آنها گفتهاند که طی 5 سال گذشته استرسشان بیشتر شده؛ اما در مردان، این آمار 4 نفر از 10 نفر بوده.
به طور کلی استرس و واکنشهای حاصل از آن در زندگی ما اهمیت زیادی دارند چرا که به کمک آنها میتوانیم از خطرات جان سالم به در ببریم. حتی بدن ما در مقابل استرسهای اندک و کوتاهمدت به طور قدرتمندی مقاوم شده و با آنها مشکل خاصی ندارد. اما مشکل واقعی مربوط به استرس مزمن است. منظور از استرس مزمن، استرسی است که به شکل طولانیمدت آن را تجربه میکنیم.
زنان بیشتر از مردان گزارش میدهند که سطح استرس آنها در حال افزایش است. آنها همچنین بسیار بیشتر از مردان علائم جسمی و عاطفی استرس را گزارش میکنند. در زمان مقایسه زنان با یکدیگر، به نظر میرسد تفاوتهایی در روشهایی که زنان متأهل و مجرد استرس را تجربه میکنند نیز وجود دارد.
علائم اضطراب در زنان
حالا که تفاوت بین اضطراب و استرس در زنان رو متوجه شدیم بیایید بیشتر با اضطراب و علائم و نشانههایش آشنا بشیم تا به موضوع اصلی این مقاله که دربارهٔ عوارض اضطراب در زنان است نزدیکتر بشیم.
علائم رایج اختلالات اضطرابی هم روانی و هم جسمی است بهتر است بدانیم که اضطراب اشکال مختلفی دارد، اما انواع مختلف آن اغلب ویژگیهای اصلی خاصی دارند که در ادامه این نشانهها را در دو گروه روانشناختی و جسمی با هم میخوانیم.
چهار نشانه روانشناختی اضطراب در زنان
- احساس وحشت، ترس و ناراحتی
- دائماً احساس ترس و مضطرب بودن یا بیقراری
- داشتن حس ترس مکرر
- مشکلات تمرکز
شش نشانه فیزیکی معمول اضطراب در زنان
- تنش عضلانی
- مشکلات خواب
- دهان خشک
- تنگی نفس
- تپش قلب
- سرگیجه
عوارض اضطراب در زنان
در ادامهی مقاله قصد داریم بهطور خاص به موضوع عوارض اضطراب در زنان بپردازیم.
علت برخی از استرس های دیده شده در زنان چیست؟
دلایل زیادی برای استرس وجود دارد. مردان و زنان در بسیاری از منابع استرس مانند مسائل مالی، امنیت شغلی، سلامتی و مسائل مربوط به روابط مشترک هستند. شاید نقشهای متعددی که برای زنان به عهده میگیرند کمی منحصربهفردتر باشد.
در جامعه امروزی، نقشهای زنان اغلب شامل تعهدات خانوادگی، مراقبت از فرزندان و / یا والدین سالخورده (از نظر آماری بیشتر احتمال دارد زن باشند) و مسئولیتهای کاری و همچنین نقشهای دیگر است. با افزایش تقاضا برای ایفای این نقشها، زنان میتوانند تحتفشارهای زمانی و تعهدات برآورده نشده غرق شوند.
آنها ممکن است احساس شکست در ناتوانی در برآوردهکردن انتظارات خود و دیگران داشته باشند. اغلب اوقات زنان بیشتر وقت خود را صرف رفع نیازهای دیگران میکنند تا نیازهای خود را. اگر زنان در سطوح استرس بالا عمل کنند، ممکن است حتی نیازهای خود را تشخیص ندهند.
همچنین جالب است بدانید که منابع استرس در زنان و مردان متفاوت است عامل استرسزا در زنان بیشتر پول و اقتصاد است درحالیکه در مردان منبع اصلی استرس کار است. عوارض استرس در زنان می تواند تاثیر قایل توجهی بر سلامت روان آنان بگذارد که در ادامه به آن میپردازیم.
استرس چگونه بر سلامت زنان تأثیر میگذارد؟
علاوه بر علائم سلامتی که توسط استرس ایجاد میشود، اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب میتواند در زنانی که در مدت طولانی در معرض استرس قرار دارند ایجاد شود. میزان ابتلای زنان به این بیماریها و سایر اختلالات روانی از جمله اختلال هراس و اختلال وسواس فکری اجباری بیشتر از مردان است.
مشکلات قلبی، فشارخون و ضربان قلب از عوارض استرس در زنان میباشد. همچنین سردردهای تنشی در زنان بهخاطر وجود استرس بیشتر از مردان است. جالب است بدانید که زنان بیشتر از مردان در معرض افزایش وزن ناشی از استرس هستند.
استرس میتواند منجر به مشکلات روده مانند سندرم روده تحریکپذیر شود و در دوران بارداری و مسائل بارداری زنانی که سطح استرس بالاتری دارند نسبت به زنانی که سطح استرس کمتری دارند، دوران بارداری دشوارتری دارند. یکی دیگر از عوارض استرس در زنان مشکلات قاعدگی است که باعث میشود سندرم پیش از قاعدگی با افزایش سطح استرس شدیدتر شود.
عوارض اضطراب در زنان باردار
یک خانم باردار در دوران بارداری خود هیجانات مختلفی از خوشحالی تا احساس نگرانی را تجربه میکند معمولاً افکار نگرانکنندهای مانند “آیا مشکلی در مورد کودک وجود دارد؟” یا “اگر من نتوانم زایمان را اداره کنم چه؟” یا “چرا شریک زندگی من در مورد کودکمان به همان اندازه که فکر میکردم خوشحال نیست؟” داشته باشد که باعث افزایش سطح استرس و اضطراب در دوران بارداری باشد.
چنین افکاری در میان زنان باردار بسیار رایج است. ازآنجا که بارداری زمان تغییر است که نشاندهنده انتقال به مادر شدن یا گسترش خانواده است، طبیعی به نظر میرسد که ممکن است با نگرانی و اضطراب همراه باشد. بااینحال، برای برخی از زنان، چنین حالتهای عاطفی منفی، احساس شادی را به پسزمینه منتقل میکند و آنها را احساس استرس و غم و اندوه میکند.
عوارض استرس و اضطراب در دوران بارداری
آیا استرس و اضطراب شدید در دوران بارداری بر رشد جسمی و روانی کودک تأثیر میگذارد؟ افزایش استرس و اضطراب در دوران بارداری بر رشد جسمی و روانی کودک تأثیر میگذارد و این نهتنها در مورد کودکان مادرانی که از سطوح بسیار بالایی از اضطراب یا افسردگی رنج میبرند، اعمال میشود؛ بلکه استرس منجر به تغییراتی در بدن یک زن باردار میشود.
چرا که وقتی سطح هورمونهای استرس افزایش یابد، بر رشد جنین تأثیر میگذارد. در واقع، پریشانی روانی مادر با نتایج منفی مانند تولد زودرس، بیماریهای بیشتر و تحریکپذیری بیشتر در دوران کودکی و در دوران کودکی با تکانشگری و ایجاد مشکلات عدم تمرکز و توجه همراه است.
راههای حل مشکل استرس و اضطراب در زنان باردار
خبر خوب این است که هنگامی که علت خاص استرس و ترجیحات زن باردار شناسایی شد، متخصصان مراقبتهای بهداشتی باید بتوانند راهحلهای خود را ارائه دهند. این راهحلها را میتوان به دودسته گسترده تقسیم کرد: راهحلهای مبتنی بر ارتباطات و راهحلهایی که بر علائم فیزیکی تمرکز دارند. در بیشتر موارد، ترکیبی از هر دو بهاحتمال زیاد در کاهش استرس مؤثر است.
راهحلهای مبتنی بر ارتباطات
شامل بحث در مورد نگرانیهای زن و ارائه اطلاعات متناسب با نیازهای هر فرد، در جلسات یکبهیک یا گروهی است. جلسات گروهی این مزیت را دارند که به زنان اجازه میدهد حمایت اجتماعی از سایر زنان باردار دریافت کنند و در تعدادی از کشورها به یک جزء منظم مراقبتهای دوران بارداری تبدیل شدهاند.
راهحلهایی که بر علائم فیزیکی تمرکز میکنند
شامل جلسات آرامش، حمایت در انتخاب رژیم غذایی، ورزش و مشاوره خواب است. بهبود رفاه جسمی نیز به افزایش رفاه روانی کمک میکند، همانطور که مطالعات بر روی جمعیت عمومی نشان داده است.
راههای پیشنهادی مدیریت عوارض اضطراب در زنان
در این قسمت از مقاله میخواهیم با هم دربارهٔ 5 راهکار ساده که با آن ها میتوان عوارض استرس و اضطراب در زنان را مدیریت کرد صحبت کنیم.
با کسی صحبت کنید
وقتی نگرانی بیش از حدی را تجربه میکنید، صحبتکردن در مورد آن با کسی میتواند مفید باشد. ممکن است در نظر داشته باشید که به یک دوست قابلاعتماد یا یکی از اعضای خانواده مراجعه کنید و احساسات خود را به اشتراک بگذارید.
به اشتراک گذاشتن افکار خود با صدای بلند میتواند به شما کمک کند احساس کنید چیزی از سینه خود خارج شدهاید. با پزشک خود مشورت کنید یا با یک متخصص سلامت روان قرار ملاقات بگذارید تا مشکلی را که بر شما سنگینی میکند، حل کند. درمانگران از گفتار درمانیهای مختلفی برای کمک به افرادی که با اختلالات اضطرابی زندگی میکنند، استفاده میکنند.
چند نفس عمیق و آرام بکشید
تمرینات تنفس عمیق میتواند به علائم فیزیکی اختلالات اضطرابی کمک کند. سعی کنید تنفس خود را با دم از بینی و بازدم از طریق دهان کاهش دهید. این کار شما را به نفس خود متصل میکند و ضربان قلب شما را کاهش میدهد. میتوانید از روش تنفس جعبهای استفاده کنید که در ادامه توضیح بیشتری دربارهٔ این روش میدهیم.
تنفس جعبهای یک تکنیک 4 مرحلهای است که شامل:
1- دم به مدت 4 ثانیه
2- نفس خود را به مدت 4 ثانیه حبس کنید
3- بازدم به مدت 4 ثانیه
4- شمردن تا عدد چهار در ذهن شما درحالیکه نفس عمیق میکشد نیز میتواند ذهن شما را آرام کند.
این تمرین به شما امکان تمرکز روی چیز دیگری را بهجای عامل استرسزا یا محرکی که باعث بروز علائم شما شده است میدهد.
از مصرف کافئین پرهیز کنید
اگر به کافئین حساس هستید، ممکن است احساس عصبانیت را در شما ایجاد کند که میتواند علائم اضطراب را تحریک کند. کافئین سیستم عصبی را تحریک میکند که سیستمی است که به سازوکار جنگوگریز پاسخ میدهد. کافئین میتواند سطح آدرنالین شما را افزایش دهد و به شما هجوم انرژی همراه با افزایش فشارخون، تعریق و اضطراب بدهد.
یک مطالعه در سال 2022 نشان میدهد که کافئین میتواند باعث ایجاد حملات پانیک و اضطراب در افرادی شود که با اختلالات پانیک زندگی میکنند. در عوض، سعی کنید قهوه صبح خود را با یک فنجان چای یا آب بدون کافئین عوض کنید. چایهای تسکیندهنده مانند بابونه، نعناع فلفلی و اسطوخودوس حتی ممکن است به شما کمک کند احساس آرامش کنید.
میدانیم که ترک عادت قهوه دشوار است، اما قهوه بدون کافئین میتواند به راحتتر شدن این انتقال و حذف عادت قهوه نوشیدن با کافئین به شما کمک کند
قدم بزنید
گاهی اوقات استراحتکردن، بیرون رفتن از محیط و فعالیت بدنی میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. رفتن به پیادهروی این کار را انجام میدهد. به قول قدیمیها هوای تازه به شما کمک میکند. بر اساس یک منبع معتبر متاآنالیز در سال 2022، پیادهروی در طبیعت میتواند سلامت روان را بهبود بخشد، بهویژه بهبود علائم اضطراب و افسردگی.
هنگامی که نگرانیهای بیش از حد دارید، ترک خانه میتواند دشوار باشد. پیادهروی شما را به بیرون و حرکت وا میدارد. در نظر داشته باشید که از این زمان برای لذتبردن از طبیعت، گوشدادن به پادکست یا تماس با کسی که میتواند به شما کمک کند، استفاده کنید. پیادهروی همچنین باعث افزایش اندورفین میشود که میتواند استرس را کاهش دهد
تکرار عبارتهایی برای عبور از حالت اضطرابی
وقتی علائم اضطراب شما قوی است، میتوانید احساس کنید که در خطر هستید. لحظهای به ارزیابی وضعیت اختصاص دهید. اگر در خطر نیستید، به خود یادآوری کنید که در امان هستید و این احساسات در نهایت برطرف خواهند شد.
مدیتیشن، تمرکز حواس و عبارتهایی مانند ذکرها یا عبارات تأکیدی میتوانند به طور باورنکردنی برای آرامکردن ذهن مفید باشند. جملات آرامبخش مانند “من امن هستم” و ” این هم خواهد گذشت” را برای خود تکرار کنید. این جملات را برای خود بخوانید تا یادآوری کنند که روز را پشت سر خواهید گذاشت و بهطرف دیگر این حمله وحشت خواهید رسید.
کلام آخر
و در آخر باید گفت وجود اضطراب و استرس به میزان متعادل در زندگی نهتنها بد نیست؛ بلکه باعث پیشرفت و حتی کمک به ادامهٔ بقا برای زندگی است و یک امر بدیهی است تا بتوانیم از چالشها و خطرات احتمالی عبور کنیم.
اما هنگامی اضطراب و استرس میتواند نگرانکننده باشد که در عملکرد روزانهٔ ما برای گذران امور زندگی اخلال ایجاد کنند و مانع از پیشرفت ما شوند پس اگر فکر میکنید سطح بالایی از استرس را تجربه میکنید بهتر است از یک متخصص در این حوزه کمک بگیرید.
در این مقابه از جوونه به موضوع استرس و اضطراب در زنان، عوارض اضطراب در زنان، عوارض اضطراب در زنان باردار و دیگر موضوعات مربوط پرداخته شد. شما همچنین می توانید برای مطالعه بیشتر به منابع زیر مراجعه کنید.
Stress vs. Anxiety: Deciphering Symptoms | Psych Central
The Difference Between Stress and an Anxiety Disorder | Psychology Today
Signs Of Anxiety: 21 Symptoms Everyone Should Know (spring.org.uk)
https://my.clevelandclinic.org/health/articles/5545-women-and-stress
تازه ترین برگ های جوونه
تازه ترین برگ های جوونه
قطعا انتخاب رویکرد مناسب با مسئله به اندازه انتخاب تراپیست میتونه چالش آفرین باشه. آیا شما هم نمیدونید که چه رویکردی میتونه مشکلتون رو بهتر حل بکنه و اثر بخشی بیشتری داشته باشه؟ خیلی از ما اسم رویکردهای مختلفی
این روزها خیلی اصطلاح (شخصیت فوق حساس)HSP رو میشنویم اما شاید خیلی دقیق دربارش ندونیم. آیا شما چنین شخصی هستید یا فردی رو میشناسید که شخصیت حساسی داشته باشه؟ میدونید ویژگی و نشانه های فرد بسیار حساس(HSP)چیه؟ آیا کسی
آیا تاحالا شده که فکر کنید کدوم یکی از ویژگی های شخصیتتون ژنتیکی هست؟ میدونید که ژنتیک میتونه در ایجاد کدوم یک از بیماری های روانی نقش داشته باشه؟ چطور باید اثر ژنتیک رو مدیریت کنید؟ اگه مایلید که