چه زمانی به روان درمانی نیاز داریم؟ + انواع درمان های روانشناسی

روان درمانی چیست؟
لوگو جوونه

نویسنده: جوونه

تاریخ: 1 بهمن 1401

روان درمانی (گاهی اوقات گفتار درمانی نیز نامیده می شود) به انواع درمان هایی اشاره دارد که هدف آن کمک به فرد در شناسایی و تغییر احساسات، افکار و رفتارهای نگران کننده است. علائمی مثل احساس خستگی، افسردگی، اضطراب، کمالگرایی، مشکلات خواب، تغذیه و … نشانه‌هایی هستند که به ما هشدار می دهد لازم هست مشاوره و روان درمانی را شروع کنیم.

احساسات، افکار و کارهایی که انجام می دهیم تأثیر مستقیمی بر انرژی، بهره وری و سلامت کلی ما دارند. مراقبت از سلامت روان توانایی شما را برای مقابله با استرس‌های روزمره و مقابله مؤثرتر با چالش‌ها تقویت می‌کند. به همین دلیل بسیار مهم است که به سلامت روان خود توجه کنید و اگر احساس می‌کنید اوضاع از کنترل خارج می‌شود، کمک بخواهید.

روان درمانی در زمانی که در شرایط سختی از زندگی قرار دارید یا درگیری‌هایی را در حوزه روان تجربه می کنید، می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. جلسات روان درمانی تنها برای درمان اختلالات روانی و عاطفی نیست و افراد بسیاری برای خودشناسی، توسعه فردی و یاد گرفتن مهارت‌های جدید در این جلسات شرکت می‌کنند.

در این مقاله از جوونه به موضوعاتی مانند تعریف روان درمانی، انواع درمان های روانشناسی، دلایل نیاز به درمان ، نشانه های نیاز به روان درمانی و دیگر موضوعات مرتبط با روان درمانی خواهیم پرداخت. با ادامه مقاله همراه باشید!

آنچه در این مقاله خواهید خواند

روان درمانی چیست؟

روان درمانی نوعی درمان است که می تواند به افرادی که طیف وسیعی از شرایط سلامت روان و چالش های عاطفی را تجربه می کنند کمک کند. روان‌درمانی نه تنها می‌تواند به کاهش علائم کمک کند، بلکه انواع خاصی از آن می‌تواند به شناسایی علل ریشه‌ای روان‌شناختی بیماری کمک کند تا فرد بتواند عملکرد بهتری داشته باشد و بهزیستی عاطفی و بهبودی بیشتری داشته باشد.

شرایطی که روان درمانی می تواند به بهبود آن ها کمک کند عبارتند از: مقابله با رویدادهای استرس زا زندگی، تروما، بیماری های پزشکی، از دست دادن مانند مرگ یکی از عزیزان و همچنین شرایط خاص سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب. انواع مختلفی از روان درمانی وجود دارد و برخی از آن ها ممکن است در موقعیت های بالینی خاص بهتر عمل کنند. همچنین رواندرمانی ممکن است همراه با دارو یا سایر روش های درمانی استفاده شود.

رابطه روان درمانی و سایر روش های درمانی

روان درمانی می تواند به عنوان جایگزین یا در کنار دارو و سایر گزینه های درمانی مورد استفاده قرار گیرد. انتخاب برنامه درمانی مناسب باید بر اساس نیازهای فردی و وضعیت پزشکی فرد باشد و تحت راهنمایی یک متخصص سلامت روان انجام شود.

حتی زمانی که دارو علائم را تسکین می دهد، روان درمانی می تواند به فرد کمک کند تا مسائل خاصی را برطرف کند. این مسائل ممکن است شامل شیوه‌های فکر کردن، ترس‌های غیرمنطقی، مشکلات در تعامل با افراد دیگر، یا مشکل در کنار آمدن با موقعیت‌های خانه، مدرسه یا محل کار باشد.

رابطه روان درمانی و دارو درمانی

روان درمانی اغلب در ترکیب با دارو برای درمان اختلالات روانی و عاطفی استفاده می شود. در برخی شرایط ممکن است دارو استفاده شود و در برخی دیگر روان درمانی ممکن است بهترین گزینه باشد. برای بسیاری از افراد، درمان ترکیبی دارو و رواندرمانی می تواند مفیدتر از هر دو به تنهایی باشد. بهبود شیوه زندگی سالم، مانند تغذیه سالم، ورزش منظم و خواب کافی نیز می تواند در حمایت از بهبودی و سلامت کلی مفید باشد.

توجه: از مصرف هر گونه دارو بدون نظارت روانپزشک حتما و حتما خودداری کنید. این کار می تواند عواقب جبران ناپذیری را برای شما در پی داشته باشد.

جلسات روان درمانی چگونه است؟

جلسات روان درمانی

جلسات رواندرمانی ممکن است در یک محیط فردی، خانوادگی، زوجی یا گروهی انجام شود و می تواند به کودکان و بزرگسالان کمک کند. جلسات معمولاً یک بار در هفته و به مدت حدود 45 تا 50 دقیقه برگزار می شود. هم بیمار و هم درمانگر نیاز به مشارکت فعال در روان درمانی دارند. اعتماد و رابطه بین یک فرد و درمانگر او برای همکاری مؤثر با یکدیگر و کسب سود از روان درمانی مهم است.

روان‌درمانی می‌تواند کوتاه‌مدت (چند هفته تا چند ماه)، مقابله با چالش‌های فوری‌تر، یا بلندمدت (ماه‌ها تا سال‌ها)، پرداختن به مسائل طولانی‌مدت و پیچیده باشد. اهداف درمان و مدت و دفعات درمان توسط بیمار و درمانگر با هم مورد بحث قرار می گیرد. رازداری در جلسات یک نیاز اساسی روان درمانی است. همچنین، اگرچه بیماران در احساسات و افکار شخصی مشترک هستند، تماس فیزیکی صمیمی با یک درمانگر هرگز قابل قبول نیست.

آیا جلسات روان درمانی موثر هستند؟

تحقیقات نشان می‌دهد که اکثر افرادی که رواندرمانی می‌شوند، تسکین علائم را تجربه می‌کنند و بهتر می‌توانند در زندگی خود عمل کنند. حدود 75 درصد از افرادی که وارد جلسات روان درمانی می شوند تا حدودی از آن سود می برند. نشان داده شده است که روان درمانی بهزیستی عاطفی و روانی را بهبود می بخشد و با تغییرات مثبت در مغز و بدن مرتبط است. این مزایا همچنین شامل روزهای بیماری کمتر، ناتوانی کمتر، مشکلات پزشکی کمتر و افزایش رضایت شغلی است.

با استفاده از تکنیک‌های تصویربرداری مغز، محققان توانسته‌اند تغییراتی را در مغز پس از انجام روان درمانی مشاهده کنند. مطالعات متعدد تغییرات مغزی را در افراد مبتلا به بیماری روانی (از جمله افسردگی، اختلال هراس، PTSD و سایر شرایط) در نتیجه انجام روان درمانی شناسایی کرده است. در اغلب موارد تغییرات مغزی ناشی از رواندرمانی مشابه تغییرات ناشی از دارو بود.

جوونه، پلتفرمی برای ارتقای سلامت روان و بهبود حال درونی آدماست. ما با گروهی از درمانگران متخصص و همدل، انواع مختلفی از خدمات مشاوره آنلاین روانشناسی و توسعه فردی رو ارائه می‌کنیم و برای حال خوب همراهانمون تلاش می‌کنیم.

فواید روان درمانی چیست؟

اگر به فکر درمان هستید، ممکن است به معایب احتمالی آن فکر کنید. هزینه ممکن است برای شما نگران کننده باشد. همچنین ممکن است بدانید که درمان اغلب دشوار است. تروما یا سایر رویدادهای دردناک گذشته می تواند برای به خاطر سپردن و گفتگو با کسی ترسناک باشد. اطمینان حاصل کنید که وقتی برای دیدن یک درمانگر آماده هستید، می توانید با خود و با آن ها صادق باشید.

اما اگر مایل به توسعه و بهبود سلامت روان خود هستید، درمان می‌تواند مفید باشد. جلسات روانشناسی فضای امن و بدون قضاوت است که در آن می‌توانید هر چیزی را با یک متخصص آموزش دیده به اشتراک بگذارید که در آنجا به شما کمک کند. در ادامه این مقاله چند مزیت روان درمانی را توضیح خواهیم داد.

خودشناسی

درمانگران به داستان شما گوش می دهند و به شما کمک می کنند تا ارتباط برقرار کنید. آن ها ممکن است راهنمایی یا توصیه هایی ارائه دهند اگر احساس می کنید گم شده اید به شما کمک کند. درمان می تواند به شما قدرت دهد تا خودتان اقدام و پشیرفت کنید.

دستیابی به اهداف

درمان می تواند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند. اگر از اهداف خود مطمئن نیستید، درمان می‌تواند به شما کمک کند تا آن‌ها را روشن کنید و گام‌های واقع بینانه برای رسیدن به آن‌ها تعیین کنید.

روابط رضایت بخش

درمان می تواند به شما کمک کند تا روابط رضایت بخشی بیشتری داشته باشید. چه مجرد باشید و چه در یک رابطه، درمان می تواند به شما کمک کند تا مشکلات مربوط به دیگران را برطرف کنید، مانند ناامنی در روابط یا مشکل در اعتماد به شریک زندگی خود.

وضعیت سلامت بهتر

تحقیقات نشان می دهد ارتباط نزدیکی بین سلامت ذهن و بدن وجود دارد. مسائل بهداشت روانی درمان نشده می تواند بر سلامت جسمانی تأثیر بگذارد. از سوی دیگر، افرادی که از سلامت عاطفی خوبی برخوردار هستند، ممکن است توانایی بیشتری برای مقابله با مسائل مربوط به سلامت جسمانی داشته باشند.

پیشرفت و بهبود در تمامی زمینه های زندگی

درمان می تواند به بهبود در تمام زمینه های زندگی منجر شود. اگر احساس می‌کنید چیزی شما را از زندگی آنگونه که تصور می‌کنید باز می‌دارد، درمان می‌تواند به شما در رفع این مشکل کمک کند. وقتی مطمئن نیستید که چه چیزی شما را از ایجاد تغییر باز می دارد، درمان می تواند به شما در یافتن پاسخ کمک کند.

چه زمانی نیاز به رواندرمانی داریم؟

قبل از هر توضیحی باید بدانید، نیاز به دریافت روان درمانی اصلا موضوع شرم آور و خجالت آوری نیست. افراد با دلایل متنوعی رواندرمانی را شروع می‌کنند از کار کردن روی اختلال‌های روانی گرفته تا رشد و توسعه فردی در زندگی و…

مراجعه به روانشناس، فضایی امن و به دور از قضاوت را برای افراد فراهم می‌کند تا در مورد مسائل خود عمیق شوند و صحبت کنند و این روش به افراد کمک می‌کند تا رابطه خوبی با خود و دیگران ایجاد کنند و اعتماد به نفس و عزت نفس کافی را در زندگی بدست بیاورند و به مسیرهایی که برای بهبود حال درونیشان نیاز دارند، وارد شوند.

قبل از اینکه تصمیم بگیرید برای درمان آماده هستید، ممکن است بخواهید منتظر بمانید و ببینید آیا زمان، تغییر سبک زندگی یا حمایت دوستان و خانواده هر چیزی که با آن دست و پنجه نرم می کنید را بهبود می بخشد. گروه روانشناسی جوونه پیشنهاد می کند زمانی را برای مراجعه به درمانگر در نظر بگیرید، زمانی که چیزی باعث ناراحتی و تداخل در بخشی از زندگی می شود، به ویژه زمانی که:

  • هر روز فکر کردن یا کنار آمدن با آن موضوع حداقل یک ساعت زمان می برد
  • این موضوع باعث خجالت می شود یا باعث می شود بخواهید از دیگران دوری کنید
  • این موضوع باعث شده کیفیت زندگی شما پایین بیاید
  • این موضوع بر مدرسه، کار یا روابط تأثیر منفی گذاشته است
  • شما تغییراتی در زندگی خود ایجاد کرده اید یا عادت هایی برای کنار آمدن با این موضوع ایجاد کرده اید

اگر هر یک از عواطف یا احساسات بالا را به حدی تجربه می کنید که در زندگی تداخل ایجاد می کند، درمان ممکن است به شما در کاهش اثرات آنها کمک کند. به خصوص مهم است که در نظر داشته باشید اگر احساس می کنید علائم تحت کنترل هستید یا ممکن است به خودتان یا دیگران آسیب برساند، زمان مراجعه به یک روان درمانگر فرا رسیده است.

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

اگر به مشاوره و تراپی نیاز داری، ما میتونیم مناسب‌ترین رویکرد و تراپیست رو بهت معرفی کنیم. کافیه فرم زیر رو پر کنی!

چگونه روان درمانگر/ روانشناس مناسب خود را پیدا کنیم؟

انتخاب رواندرمانگر/ روانشناس مناسب

دکتر فریدمن می گوید: تحقیقات نشان می دهد که کیفیت رابطه بین شما و روانشناس به خودی خود یک عامل بهبودی است، به همین دلیل است که داشتن درمانگر مناسب بسیار مهم است.

در اینجا چند نکته مورد تایید متخصصان برای یافتن یک درمانگر خوب آورده شده است:

  • پرس و جو از آشنایان: از افرادی که به آنها اعتماد دارید بپرسید که آیا توصیه ای برای شما دارند. کسی که شما را می شناسد ممکن است بداند چه چیزی برای شما مفید است.
  • جست و جوی آنلاین: یک جستجوی آنلاین برای روانشناسان برتر در منطقه خود یا برای مشکل خاص سلامت روان خود انجام دهید. وب‌سایت‌های ارائه دهنده خدمات سلامت روان دارای صفحه پیدا کردن درمانگر هستند.
  • یک مصاحبه سریع انجام دهید: از تماس تلفنی با درمانگران و انجام یک مصاحبه کوتاه نترسید. با پرسیدن سوالاتی در مورد ساعت، هزینه، مکان، می توانید احساسی نسبت به درمانگر داشته باشید. به دنبال کسی باشید که صمیمی، دلسوز و بسیار توانمند باشد، این بلیط برنده است!
  • با بیش از یک درمانگر ملاقات کنید: تطابق پزشک و بیمار همیشه مهم است، به‌ویژه زمانی که در مورد روان درمانی صحبت می‌شود. اگر می توانید با بیش از یک درمانگر ملاقات کنید تا بتوانید فردی را پیدا کنید که مناسب ترین است.
  • در مورد آنچه می خواهید شفاف باشید: دانستن این نکته مهم است که انواع مختلفی از درمان وجود دارد، از جمله برخی درمان های مطالعه شده مانند درمان شناختی رفتاری (CBT)، رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)، درمان بین فردی (IPT)، و غیره.
  • .3 متخصصان در تمام این رویکردها آموزش دیده اند، بنابراین ضروری است که از یک درمانگر آینده نگر بپرسید که آیا او در هر یک از درمان هایی که شما علاقه مند به دریافت آنها هستید آموزش دیده است یا خیر.

اگر قبلاً روان درمانی را امتحان کرده باشم و جواب ندهد چه؟

گاهی اوقات درمان فوراً کار نمی کند. حتی در یک موقعیت درمانی ایده آل، بهبود علائم ممکن است زمان ببرد و مشاهده هیچ تغییری ممکن است باعث ناامیدی شود. شاید شما درمانگر مناسب را پیدا نکرده باشید، بنابراین ارزش آن را دارد که به جستجوی خود ادامه دهید. اگر هنوز هر یک از علائم اختلالات روانی را تجربه می کنید، درمان همچنان باید یک گزینه باشد. تلاش خود را برای بهبود سلامت روانی خود متوقف نکنید.

به خاطر داشته باشید که رویکردهای مختلف درمانی ممکن است برای مسائل مختلف بهتر باشد. اگر در درمان قبلی خود احساس می کردید شنیده نمی شوید، یا اگر علائم شما از آخرین جلسه درمانی‌تان تغییر نکرده است، ممکن است درمانگر دیگری دقیقاً همان چیزی باشد که به آن نیاز دارید.

انواع درمان های روانشناسی

انواع درمان های روانشناسی

رواندرمانگرها، روانپزشکان و سایر متخصصان سلامت روان از چندین نوع روش درمانی استفاده می کنند. انتخاب نوع درمان بستگی به بیماری و شرایط خاص بیمار و ترجیحات او دارد. روانپزشکان و روانشناسان ممکن است عناصری از رویکردهای مختلف را ترکیب کنند تا به بهترین شکل نیازهای فرد تحت درمان را برآورده کنند. در ادامه این مقاله به تشریح انواع درمان های روانشناسی خواهیم پرداخت.

درمان شناختی رفتاری (CBT)

این نوع از روان درمانی به افراد کمک می کند تا الگوهای فکری و رفتاری ناسالم یا ناکارآمد را شناسایی و تغییر دهند و افکار و رفتارهای عملکردی دقیق تری را جایگزین آن ها کنند. همچنین می تواند به فرد کمک کند تا روی مشکلات فعلی و نحوه حل آن ها تمرکز بهتری داشته باشد.

درمان شناختی رفتاری (CBT) اغلب شامل تمرین مهارت های جدید در “دنیای واقعی” است. CBT می تواند در درمان انواع اختلالات از جمله افسردگی، اضطراب، اختلالات مربوط به تروما و اختلالات خوردن مفید باشد. به عنوان مثال، CBT می تواند به فرد مبتلا به افسردگی کمک کند تا الگوهای فکری یا رفتارهای غیرمفید یا ناسازگاری را که به افسردگی کمک می کند، تشخیص دهد و تغییر دهد.

درمان بین فردی (IPT)

یک نوع درمان کوتاه مدت است. این به بیماران کمک می کند تا مسائل زیربنایی بین فردی را که دردسرساز هستند، مانند غم و اندوه حل نشده، تغییر در نقش های اجتماعی یا کاری، درگیری با افراد مهم و مشکلات مربوط به دیگران، درک کنند. این می تواند به افراد کمک کند روش های سالم برای ابراز احساسات و راه های بهبود ارتباطات و نحوه ارتباط آنها با دیگران را بیاموزند. درمان بین فردی اغلب برای درمان افسردگی استفاده می شود.

رفتار درمانی دیالکتیکی

نوع خاصی از CBT است که به تنظیم موثرتر احساسات کمک می کند. این اغلب برای درمان افراد مبتلا به افکار مزمن خودکشی و افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی، اختلالات خوردن و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) استفاده می شود. مهارت‌های جدیدی را آموزش می‌دهد تا به افراد کمک کند مسئولیت شخصی خود را برای تغییر رفتار ناسالم یا مخرب بر عهده بگیرند. این شامل درمان فردی و گروهی است.

روان درمانی پویا

مبتنی بر این ایده است که رفتار و بهزیستی ذهنی ریشه در دوران کودکی و تجربیات گذشته دارد و شامل رساندن احساسات آگاهانه ای است که ممکن است ناخودآگاه (خارج از آگاهی فرد) باشد. یک فرد با درمانگر کار می کند تا خودآگاهی را بهبود بخشد و الگوهای ریشه ای را تغییر دهد تا بتواند به طور کامل تری مسئولیت زندگی خود را بر عهده بگیرد.

روانکاوی

روانکاوی شکل فشرده تری از روان درمانی پویا است. جلسات معمولاً سه بار یا بیشتر در هفته برگزار می شود.

درمان حمایتی

درمان حمایتی از راهنمایی و تشویق برای کمک به بیماران برای توسعه منابع خود استفاده می کند. این به ایجاد عزت نفس، کاهش اضطراب، تقویت مکانیسم های مقابله و بهبود عملکرد اجتماعی و اجتماعی کمک می کند. روان درمانی حمایتی به بیماران کمک می کند تا با مسائل مربوط به شرایط سلامت روانی خود مقابله کنند که به نوبه خود بر بقیه زندگی آنها تأثیر می گذارد.

انواع دیگر درمان های روانشناسی

از انواع دیگر درمان های روانشناسی که گاهی همراه با رواندرمانی استفاده می‌شوند عبارتند از:

  • درمان با کمک حیوانات: کار با سگ، اسب یا سایر حیوانات برای ایجاد آرامش، کمک به برقراری ارتباط و کمک به مقابله با تروما.
  • هنر درمانی خلاق: استفاده از هنر، رقص، نمایش، موسیقی و شعر درمانی.
  • بازی درمانی: برای کمک به کودکان برای شناسایی و صحبت در مورد عواطف و احساسات خود.

10 نشانه اصلی نیاز به روان درمانی

10 نشانه نیاز به روان درمانی

مهم است به خاطر داشته باشید که دست کمک خواستن نشانه ضعف نیست، بلکه گامی مهم در مسیر مراقبت از خود است. هر چه زودتر به دنبال کمک باشید، سریعتر می توانید به مسیر خود بازگردید. در این قسمت از مقاله گروه جوونه 10 نشانه اصلی نیاز به رواندرمانی را توضیح خواهیم داد.

تست روانشناسی: شما می توانید با انجام “تست شخصیت شناسی نئو (NEO PI-R) – نسخه پیشرفته” از گروه جوونه شخصیت خود را ارزیابی کرده تا مشاوران جوونه راهکارهای عملی را به شما ارائه دهند.

1- احساس آسیب پذیری و یا ناتوان بودن

ممکن است احساس کنید که موضوعات زیادی در زندگی شما وجود دارد که به شما فشار می‌آورد و مسائل زیادی در زندگی هست که لازمه باهاشون روبه رو شوید. ممکنه احساس کنید که نمی‌توانید به اندازه نیازتان استراحت کنید و حتی زیر این فشار نفس راحتی بکشید. ممکنه در کنار این احساس‌ها، مشکلات فیزیکی و بدنی هم مثل معده درد، سر درد، دست درد و … را نیز تجربه کنید.

2- احساس خستگی دائمی

احتمالا جوری احساس خستگی را تجربه می‌کنید که با خوابیدن زیاد هم کاهش نمی‌یابد. زمانی که از خواب بیدار میشوید همچنان تمایل دارید تا بخوابید و انرژی کافی برای بلند شدن از تخت را ندارید. این احساس خستگی ارتباطی با حجم فعالیتی که انجام می‌دهید، ندارد و ممکن است با وجود حجم کارهای کم، احساس خستگی زیادی داشته باشید.

3- کمتر یا بیشتر از معمول غذا می‌خورید

کم شدن اشتها یا میل زیاد به خوردن، یکی از نتایج هیجانات و احساسات ابراز نشده و داشتن درگیری‌های ذهنی است که با کمک درمانگر لازم است نسبت به آن ها آگاه شد و در مسیر بهبود قدم برداشت.

4- احساس خشم بیش از حد

همه انسان ها خشمگین می‌شوند اما گاهی اوقات ما خشم زیاد و گاهی اوقات نامتناسب با موقعیت‌ها را تجربه می‌کنیم. این خشم ممکنه باعث مشکلاتی در رابطه با دیگران را برات ایجاد کرده باشد.

5- احساس اضطراب و داشتن افکار تکراری

مضطرب شدن طبیعیه! همه ما در طول زندگی بابت موضوعات مختلفی نگران و مضطرب می‌شویم اما زمانی که زمان زیادی از روز رو مضطرب هستیم و نشونه‌های اضطراب رو احساس می‌کنیم،  مساله جدی هست که لازمه با دریافت درمان پیگیریش کنیم.

6- ناامیدی و بی انگیزه بودن

از دست دادن علاقه به انجام دادن کارهای روزمره و نداشتن انگیزه برای فعالیت‌های مختلف برای مدت‌های طولانی یا دوره‌‌های تکرار شونده می‌تواند از نشانه‌های افسردگی و اضطراب باشد.

7- کم شدن روابط اجتماعی

بسیاری از مردم زمانی که می‌توانند مدتی رو تنها با خودشان باشند، احساس بهتری رو تجربه می کنند اما  اوقاتی هست که ما احساس اضطراب، ناامنی یا خشم در کنار سایر افراد داریم و یا در زندگی، روابطمون با دیگران را از دست می‌دهیم و این موضوع باعث شده تا روابط کمتری با دیگران داشته باشیم. در این شرایط روان درمانی به درک احساساتمان و روبه رو شدن با آن ها کمک می کند.

مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله “آنچه در مورد علائم اضطراب اجتماعی باید بدانید” را بخوانید! 

8- تجربه تروما و خاطرات دردناک

داشتن خاطرات دردناک در کودکی یا بزرگسالی و یا تروماها و تجربه‌های دردناک در هر زمانی از زندگی نشانه مهمی برای دریافت رواندرمانی هست. این خاطرات تلخ به صورت مستقیم یا غیرمستقیم روی رابطه فرد با خودش یا دیگران تاثیر چشم گیری دارد. کار کردن روی تروماها و خاطرات دردناک همراه با یک درمانگر کمک می کند تا آسیب خاطرات کاهش پیدا کند و به بازسازی زندگی و خلق معناهای جدید کمک می کند.

9- مشکلاتی در رابطه با شغل یا تحصیل

عوامل روانی متنوعی هستند که می توانند روی عملکرد و کارکرد ما در محل کار یا محل تحصیل تاثیر بگذارند. اگر مدت زمانی است که احساس می‌کنید کیفیت عملکردتان در محل کار یا مدرسه کاهش یافته نیاز است تا وضعیت سلامت روان خود را چک کنید. احساس ناکافی بودن، استرس و … ازجمله مسائلی باشند که روی کیفیت فعالیت‌های ما تاثیر می گذارند.

10- کمال گرایی و معیارهای سخت دارید

کمال گرایی و داشتن معیارهای سخت، موجب می شود تا ما منتقدان اولیه خودمان شویم. عملکردمان در حوزه‌های مختلف را زیر ذره بین قرار دهیم و افکار خود سرزنشی زیادی داشته باشیم. یکی از احساسات غالب افراد کمالگرا، احساس ناکافی بودن و اضطراب برای نرسیدن به اهدافشان هست که با کمک درمانگر می توانند احساساتشان را به راحتی مدیریت کنند و مسیر موفقیت را سالمتر و با احساس رضایت بیشتری طی کنند.

مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله “کمال گرایی چیست؟ انواع کمال گرایی و راه های مقابله با آن” را بخوانید! 

نتیجه گیری و جمع بندی

به خاطر داشته باشید، ممکن است شما نشانه‌هایی را تجربه می کنید که در این مطلب به آن ها اشاره نشده است. نشانه‌های مختلفی هستند که به ما نشان می‌دهند که نیاز است اقدامی جدی‌تر برای سلامت روان خود انجام دهیم.

شما میتوانید با انجام تست‌های روانشناسی مثل آزمون MMPI، آزمون نئو که ارزیابی کاملی از شخصیت و روان افراد هستند، اطلاعات مفیدی برای تشخیص اینکه نیاز به رواندرمانی دارید یا نه و یا حتی نیاز به رواندرمانی در چه ابعادی دارید را دریافت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید منابع زیر را مطالعه کنید:

1- منبع اول
2- منبع دوم
3- منبع سوم

دنبال تراپیست میگردی؟

ما کمکت می‌کنیم که با توجه به نیازت، متخصصی که دنبالشی رو پیدا کنی. فقط کافیه فرم زیر رو پر کنی!

مجله جوونه

مجله جوونه، یادگیری بی حد و مرز

Line
دیدگاه خود را بنویسید